Energiebesparing - wat doet WonenBreburg?

Check of u zonnepanelen kunt aanvragen

Heeft u een eengezinswoning? Dan kunt u zonnepanelen aanvragen. Bij plaatsing van 6 panelen kunt u minimaal € 20,- per maand besparen op uw energiekosten. Bij meer panelen wordt die besparing nog hoger. Lees hier meer over de mogelijkheid en het aanvragen van zonnepanelen op uw woning. Gezien de grote hoeveelheid aanvragen kan het enige tijd duren voordat de zonnepanelen worden geplaatst.


  Vraag dubbel glas aan

Heeft u nog enkel glas? Vraag dan na of uw woning geschikt is voor dubbel glas en wat de kosten hiervoor zijn. Met dubbel glas houdt u de warmte binnen en bespaart u op uw energierekening. Wilt u meer weten over de voorwaarden en kosten van dubbel glas?  Neem dan contact op met ons KlantContactCentrum op 088-496 00 00 of stuur een mail naar contact@wonenbreburg.nl.

 


  Elektrisch koken

Stap over op elektrisch koken. Dat is duurzamer. De slimste keuze is dan een inductiekookplaat. Deze gebruikt minder stroom dan andere elektrische kookplaten. U kunt online een aanvraag voor elektrisch koken invullen. Let op: de kosten voor het aanschaffen en aansluiten van een elektrische kookvoorziening, en indien nodig een nieuwe pannenset, zijn voor uw eigen rekening.

Wanneer wordt uw woning energiezuiniger gemaakt (verduurzaamd)?

Woningen met een laag energielabel (E, F en G-label) worden versneld aangepakt zodat we in 2029 geen woningen meer hebben met een laag label. U krijgt een bericht wanneer uw woning of woongebouw aan de beurt is voor groot onderhoud. Wanneer er groot onderhoud plaatsvindt aan uw woning wordt er tegelijkertijd gekeken hoe het gebouw duurzamer en energiezuiniger gemaakt kan worden. Zoals isoleren en het aardgasvrij maken.

Woont u in een woning met een laag energielabel (E, F of G)?

Bij deze woningen gaan we versneld aan de slag om uw woning duurzamer (en daarmee energiezuiniger) te maken. Dat doen we door bijvoorbeeld de woningen beter te isoleren.

Kunt u uw huur deze maand niet betalen?

U kan zelf online een voorstel doen voor een betalingsregeling via het klantportaal ‘Mijn WonenBreburg’.

Lukt het niet om dit online te doen of is een betalingsregeling niet de oplossing voor u? Wacht dan niet te lang en neem contact met ons op via 088-496 00 00. De incassoconsulent kijkt graag met u mee naar uw persoonlijke financiële situatie en wat er eventueel nog mogelijk is.