WSG

Informatie voor de voormalige huurders van WSG

Veel gevraagd over WSG

Hoe gaat het met de huurbetaling nu ik niet meer huur van WSG, maar van WonenBreburg?

U betaalt aan WSG de huur tot en met november 2018. Per 1 december 2018 betaalt u de huur aan uw nieuwe corporatie: WonenBreburg.

Machtigingen voor automatische betalingen worden door WonenBreburg overgenomen. Eventuele huurachterstanden draagt WSG ook over aan WonenBreburg.

Hoe weet WonenBreburg wat er speelt in mijn complex (van WSG)?

WSG heeft alle informatie over de huurovereenkomst of onderhoudszaken met WonenBreburg gedeeld. WonenBreburg is op de hoogte van de lopende zaken. Met alle bewonerscommissies is een kennismakingsbijeenkomst geweest.

Ik huurde een woning bij WSG: neemt WonenBreburg mijn automatische incasso over?

  • Ja, u betaalde bij WSG uw huurprijs maandelijks per automatische incasso en WonenBreburg neemt deze automatische incasso over.
  • Dat betekent dat vanaf 1 december 2018 de totale huurprijs automatisch door ons van uw rekeningnummer wordt afgeschreven. Uw betaling wordt bijgeschreven op ons rekeningnummer NL37 BNGH 0285007416.

Ik huurde eerst van WSG, nu van WonenBreburg. Bij wie moet ik terecht voor storingen of reparatieverzoeken?

WonenBreburg neemt alle onderhoudscontracten van WSG over. Ook de contracten met bijvoorbeeld schoonmaak- en tuinonderhoud worden overgenomen. Op die manier verloopt de overdracht zo geruisloos mogelijk.

Een reparatie vraagt u aan op de website of u belt met 088-496 00 00.

Ik huurde eerst van WSG, nu van WonenBreburg. Wie rekent de servicekosten af?

WonenBreburg zorgt in de loop van 2019 voor de afrekening van 2018. We weten welke kosten en voorschotten er zijn betaald in 2018 aan WSG.

Ik huurde van WSG, nu van WonenBreburg. Ben ik automatisch verzekerd bij het glas- en rioolfonds?

Ja, u bent als huurder van WonenBreburg automatisch verzekerd voor glasschade en rioolschade/verstopping. De kosten van de verzekering worden verrekend in maandelijkse servicekosten vanaf 1 januari 2019.

  • De glasverzekering kost € 0,90 per maand. Heeft u vervolgens glasschade? Bel dan naar Verlaar Glasherstel, 085 4890770
  • De rioolverzekering kost € 0,50 per maand. Heeft u vervolgens rioolschade? Bel dan naar Van der Valk en De Groot telefoonnummer, (013) 303 00 38. 
     

Wat betekent de overdracht voor mijn huurovereenkomst met WSG?

De afspraken in de huurovereenkomst blijven gelden. Al uw rechten en plichten neemt u mee naar de nieuwe corporatie. Dit is geregeld in het huurrecht.