iLOQ – het nieuwe digitale sleutelsysteem

Op dit moment gebruikt u een Hewi-sleutel voor de centrale toegangsdeuren in uw woongebouw. Dat systeem is verouderd. Daarom stappen we over naar iLOQ. Net als bij Hewi is elke sleutel van iLOQ uniek gecodeerd. Veilig en betrouwbaar.  Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over het iLOQ-sleutelsysteem.

We gaan de sloten in woongebouwen in fases vervangen. U krijgt vanzelf bericht wanneer uw woongebouw aan de beurt is. 

Veel gevraagd over iLOQ

Wanneer worden de cilinders vervangen in mijn woongebouw?

Algemeen

In de brief die u van WonenBreburg ontvangt staat wanneer wij de cilinders komen vervangen. Vanaf dat moment moet u uw nieuwe iLOQ-leutels bij u dragen om zeker te weten dat u binnen kunt. 

Wanneer ontvang ik nieuwe iLOQ-sleutels?

Algemeen

U ontvangt een brief van WonenBreburg waarin staat hoe en wanneer u de nieuwe sleutels ontvangt. 

We gaan de sloten in woongebouwen in fases vervangen. U krijgt vanzelf bericht wanneer uw woongebouw aan de beurt is. 

Ik ben niet aanwezig op de dag dat de nieuwe sleutels worden uitgereikt. Hoe kom ik aan mijn sleutels?

Algemeen

U kunt iemand machtigen om voor u de sleutels in ontvangst te nemen, bijvoorbeeld uw buren of een medebewoner. Bij de brief die u krijgt, zit een machtigingsformulier als bijlage.

Bent u het machtigingsformulier kwijt? Dan kunt deze hier opnieuw downloaden.

Mag iedereen die bij mij woont de iLOQ-sleutels in ontvangst nemen?

Algemeen

Nee, dat mag niet. Alleen de bewoner(s) die op het contract staat kan de iLOQ-sleutels in ontvangst nemen. Met een machtiging kunt u wel een andere persoon dan de contractant machtigen. Bij de brief die u krijgt, zit een machtigingsformulier als bijlage.

Bent u het machtigingsformulier kwijt? Dan kunt deze hier opnieuw downloaden.

Hoeveel kost een iLOQ-sleutel? Betaal ik borg?

Algemeen

U krijgt als reguliere huurder 3 sleutels van WonenBreburg. U kunt er kosteloos 3 bijbestellen. Studenten krijgen er 2 en kunnen niet bijbestellen.

Wel brengen we kosten in rekening als u te weinig sleutels inlevert bij het beëindigen van het huurcontract. Wenst u meer dan 6 sleutels, dan betaalt u een borg van € 25,- per sleutel. 

Hoeveel extra iLOQ-sleutels mag ik bijbestellen?

Algemeen

U kunt tot 3 sleutels bijbestellen. Heeft u meer dan drie extra sleutels nodig, neem dan contact met ons op door te bellen naar: 088 – 496 00 00 of een e-mail te sturen naar contact@wonenbreburg.nl.

Studenten kunnen geen sleutels bijbestellen. 

Ik ben mijn iLOQ-sleutel verloren. Wat moet ik doen?

Algemeen

Neem contact met ons op om een afspraak te maken in onze woonwinkel. Doe dit zo snel mogelijk. Wij blokkeren de sleutel en u ontvangt een nieuwe sleutel. Vergeet niet om een geldig identiteitsbewijs mee te nemen.

Als ik mijn iLOQ-sleutel verlies, en ik heb een nieuwe sleutel nodig, zijn daar dan kosten aan verbonden?

Algemeen

Het kan altijd gebeuren dat u een sleutel verliest. Wij brengen niet direct kosten in rekening. Pas als u drie keer een sleutel bent verloren, brengen wij de sleutel in rekening. De kosten van een iLOQ-sleutel na verlies zijn € 25,- (dit is geen borg). 

Mijn iLOQ-sleutel werkt niet, wat kan ik doen?

Algemeen

De iLOQ-sleutel kan maar op 1 manier in het slot: met de koperdraad boven. Als u de sleutel te lang in het slot laat zitten, blokkeert het slot en draait het slot door. Haal de sleutel uit de cilinder en het slot zou weer moeten werken. Lees ook de gebruiksaanwijzing.

Werkt de sleutel nog niet? Vraag dan aan uw medebewoners of zij hetzelfde probleem ervaren. Is dat het geval, neem dan contact met ons op. Mogelijk ligt het dan aan het slot zelf. Bel hiervoor 088 – 496 00 00. Hebben uw medebewoners er geen last van, neem dan contact met ons op om een afspraak te maken in de woonwinkel.

Er is een storing aan het iLOQ-slot. Waar kan ik deze storing melden?

Algemeen

U kunt de storing telefonisch melden via onze klantenlijn: 088 – 496 00 00.

Hoe werkt het nieuwe iLOQ-systeem?

Algemeen

iLOQ werkt zonder batterijen. De sleutel wekt zelf de benodigde energie op wanneer de sleutel in de cilinder wordt gestopt. Het systeem is bestand tegen vorst en vocht. Net als bij Hewi is elke sleutel van iLOQ uniek gecodeerd. Lees ook de gebruiksaanwijzing.

Waarom stapt WonenBreburg over op het nieuwe iLOQ sleutelsysteem?

Algemeen

Op dit moment gebruikt u een Hewi-sleutel. Dat systeem is verouderd. Daarom stappen we over naar iLOQ. Net als bij Hewi is elke sleutel van iLOQ uniek gecodeerd.

Waar kan ik mijn oude Hewi-sleutels inleveren?

Algemeen

Op de dag dat de cilinders worden vervangen staat er een inleverbak in de toegangshal waar u uw oude sleutels in kunt doen. Doe dit in een gesloten envelop met uw adres en huisnummer erop.

Hoe lang duurt het voordat ik de borg terugkrijg van mijn ingeleverde Hewi-sleutels?

Algemeen

De borg die u heeft betaald voor uw Hewi-sleutels, kunt u binnen 3 weken op uw rekening verwachten.

Hoe kan ik een iLOQ-sleutel bijbestellen?

Algemeen

Bij het uitreiken van de sleutels kunt een formulier invullen om 1 of meerdere sleutels bij te bestellen. We nemen contact met u op wanneer u de extra sleutel(s) op kunt komen halen. Hebt u geen formulier, dan kunt u deze ophalen in de woonwinkel. Of bel met 088-496 00 00, dan sturen we het formulier naar u toe. 

Ik woon in een koopwoning. Kan ik een iLOQ-sleutel bijbestellen?

Algemeen

U kunt sleutels bijbestellen. Neem contact op met uw Vereniging van Eigenaren. Zij doen de aanvraag bij WonenBreburg. Als uw sleutel klaar is, nemen wij contact op om de sleutels te komen halen. Een sleutel kost € 25,- (dit is geen borg).