Verzekering

Zorg ervoor dat u goed verzekerd bent.

Veel gevraagd over Verzekering

Waar sluit ik een inboedelverzekering af?

Algemeen

  • Bijna elke verzekeraar biedt een inboedelverzekering aan.
  • Via google kunt u verzekeraars vinden.
  • Let op bij het afsluiten of alles dat u wilt verzekeren, ook echt in de verzekering zit. Vergelijk ook de prijzen en voorwaarden bij verschillende verzekeraars.

Waarom moet ik mijn inboedelverzekering inschakelen, terwijl mijn buurman schade heeft veroorzaakt?

Algemeen

Dit werkt hetzelfde als bij een botsing met de auto. Als iemand anders (onbedoeld) schade heeft gemaakt aan uw auto, dan moet u dit melden bij uw autoverzekering. Uw verzekering betaalt de reparatie en verhaalt de kosten op de verzekering van de ander omdat de ander schuldig is. De verzekeringen regelen dus onderling de betaling van uw factuur. Zo werkt het ook bij uw woning. Als de buurman (onbedoeld) schade heeft veroorzaakt aan uw woning, bijvoorbeeld door een lekkage van zijn wasmachine is uw vloerbedekking, muur of bank nat. U wilt nieuwe vloerbedekking kopen, de muur opnieuw (laten) schilderen of een nieuwe bank kopen. Die rekening hiervan dient u in bij uw inboedelverzekering en de kosten worden verhaald op de verzekering van uw buurman.

www.wonenbreburg.nl/inboedelverzekering

Wat is een inboedelverzekering?

Algemeen

  • Wanneer uw inboedel beschadigd raakt zonder dat u verzekerd bent kunnen de kosten hoog oplopen. WonenBreburg is alleen verzekerd voor de woning en vergoedt dus niet de kosten voor uw inboedel. Het is daardoor van belang dat u hier zelf goed voor verzekerd bent.
  • Met een inboedelverzekering verzekert u zaken die u in uw huis kunt verplaatsen. Wat veel mensen niet weten is dat de inboedel meer is dan alleen de meubels in huis. Alles wat in de verzekerde woning, garage of berging staat, valt onder inboedel. Dan gaat het naast stoelen en tafels dus ook om gordijnen, vloerbedekking en laminaat dat niet is vastgelijmd is. Ook als het gaat om schade aan plafonds, muren, gordijnen en vloeren kan een inboedelverzekering uitkeren.
  • Een inboedelverzekering voorkomt dus een hoop teleurstelling bij allerlei schades zoals lekkages, brand en inbraak.
  • Let op! In de polisvoorwaarden omschrijft elke verzekeraar precies welke schade wel en welke schade niet wordt vergoed uit de inboedelverzekering. Lees deze altijd vooraf goed door. 

Wat is gevolgschade/vervolgschade?

Algemeen

Gevolgschade is bijvoorbeeld een vochtplek op het plafond of de muur, natte meubels of kromtrekkend laminaat na een lekkage. Deze schade moet u zelf (laten) maken en komt dus ook voor uw rekening. Dit geldt ook wanneer de oorzaak van de lekkage niet bij u in huis ligt. Uw inboedelverzekeraar kan de schade mogelijk voor u vergoeden.

 

Wat repareert WonenBreburg na een brand, inbraak of lekkage en wat moet ik zelf doen?

Algemeen

Stel, er is ingebroken, de waterleiding bij u of de bovenburen springt of er is brand geweest. Heel ellendig en (water)schade aan uw plafond, muren en mogelijk meubels of vloerbedekking kan het resultaat zijn. WonenBreburg repareert alleen de oorzaak van de inbraak, lekkage of brand zodat uw woning weer heel is. In deze gevallen: een raam of deur of de gesprongen waterleiding. Bij braakschade is het belangrijk dat u altijd aangifte doet bij de politie. Zonder aangifte komen de kosten van het herstellen van de braakschade voor uw eigen rekening. WonenBreburg herstelt of vergoedt geen vervolgschade (bv. natte meubels, behang of laminaat), deze moet u als huurder zelf (laten) maken, vervangen en betalen. Wij adviseren u hiervoor een inboedelverzekering af te sluiten.