712 zonnepanelen voor acht flats in Geeren-Noord Breda

Het onderhoud aan de acht flats aan de Wensel Cobergherstraat en Joris Nempestraat is op de helft. Bovendien krijgen alle flats nog dit jaar zonnepanelen op het dak die de energie leveren voor alle stroomverbruik in algemene ruimten. Hiermee gaan de servicekosten van de huurders omlaag.

 

“De daken van de flats blijken geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen”, vertelt Cindy Wong, woonconsulent bij woningcorporatie WonenBreburg. De woningen worden al duurzamer doordat ze gasloos worden. Met de opbrengst van de 89 zonnepanelen per flat worden de gebouwen met dit groot onderhoud nóg een stukje duurzamer. De zonne-energie wordt gebruikt voor het algemene stroomverbruik van de flats, zoals verlichting, liften en ventilatie. “Daarmee kunnen we de servicekosten voor onze huurders verlagen”, verduidelijkt Cindy.

Eind 2019 klaar
Het groot onderhoud aan de totaal 305 woningen ligt op schema, vertelt Cindy: “Naar verwachting kunnen we, zoals gepland, het eind dit jaar afronden. Bij de flats in de Wensel Cobergherstraat zijn we binnen namelijk al klaar. De vakmannen zijn inmiddels gestart met de werkzaamheden in de woningen van de eerste flat aan de Joris Nempestraat. Het plaatsen van de zonnepanelen is sinds maandag 18 maart gestart.”

Verbetering noodtrappenhuis en de bergingsgangen
Ook aan de buitenkant van alle acht flats zijn er veel werkzaamheden gepland. Zo komt er bijvoorbeeld een nieuwe centrale entree en krijgen de galerijen een update. “Het eerste wat nu zichtbaar wordt, is de verbetering van het noodtrappenhuis en de bergingsgangen”, legt Cindy uit. “Uit de enquête onder bewoners bleek dat onze huurders dat graag anders wilden, omdat de oude situatie hen geen veilig gevoel gaf.”

Zowel de gangen als het trappenhuis worden nu bekleed met strekmetaal. Dit ziet er niet alleen mooier uit, het moet ook het veiligheidsgevoel van de flatbewoners verhogen. Cindy: “Het materiaal laat licht door in de bergingsgang en het kan niet beklommen worden. Een andere belangrijke verbetering is dat de nieuwe bergingsgang straks via twee deuren toegankelijk is, aan de voorkant van de flat.”

Bekijk alle informatie van dit onderhoudsproject.