Ben er voor elkaar: van koffieochtend naar maaltijden bezorgen

Eindelijk had Diana van Oers een thuishaven gevonden voor haar stichting ‘Het Komt Goed’. Vanuit buurthuis De Brink in De Heuvel organiseert ze sinds januari onder andere activiteiten voor onze bewoners van het naastgelegen seniorencomplex. Maar toen de bewoners niet meer naar de gezamenlijke ruimte konden komen vanwege het coronavirus, draaide Diana het gewoon om.

Begin dit jaar kreeg stichting ‘Het Komt Goed’ de sleutel van hun eigen plek in De Heuvel. De vrijwilligers knapten de boel op, er kwam een mooie muurschildering en de eerste koffieochtenden werden gepland. Er werd een naaiclubje opgestart en een bingomiddag georganiseerd. “Er was direct veel belangstelling voor onze activiteiten”, vertelt Diana.

Contact op afstand
“In die korte tijd hebben we een goede band opgebouwd met de buurtbewoners. En juist nu willen we er voor ze zijn.” Want veel ouderen maken zich zorgen, merkt ze. “Ze zijn bang en vinden het spannend om naar buiten te gaan. Tegelijkertijd missen ze het contact. Daarom doen we boodschappen voor ze, zetten de tassen voor de deur en maken op afstand een praatje.”

Bovendien koken Diana en de andere drie vrijwilligers van ‘Het Komt Goed’ nu vier keer per week voor zo’n twintig tot dertig huurders van WonenBreburg. “Op woensdag is het frietjesdag. Dan bakken we op veler verzoek frietjes. De andere dagen maken we iets gezonds. Aardappeltjes met groenten of bijvoorbeeld nasi, bami of macaroni. Er staan flinke pannen bij ons op het vuur”, lacht ze.

In een woord: geweldig
“Toen we in januari de sleutel kregen van de ruimte in het buurthuis hebben we tegen de bewoners gezegd: we zijn er voor jullie. Het is niet meer dan logisch dat we dat in deze tijd waarmaken.” Toch vinden de bewoners het bijzonder. Mevrouw Papillon is één van de huurders die vier dagen in de week een verse maaltijd bezorgd krijgt. “Ik vind het in één woord geweldig wat ze doen. Ze staan echt voor ons klaar. Ze denken aan ons. Het is jammer dat alles gesloten is en stilligt. Ik mis het dat we nu niet naar de koffieochtenden kunnen, maar op deze manier is er toch contact. Ik ben er heel blij mee.”