Dik 1900 woningzoekenden vonden in 2017 een sociale huurwoning in gemeente Breda

Dat meldt Klik voor Wonen, het woonruimteverdeelsysteem met ruim 15.000 actief woningzoekenden in West-Brabant. In totaal vonden vorig jaar bijna 5.000 woningzoekenden in deze regio een woning.

Cijfers gemeente Breda
Woningcorporaties Laurentius, Alwel en WonenBreburg verhuurden vorig jaar 1919 woningen in Breda aan sociale huurders en 116 woningen in de vrije sector. Het sociale segment is met 300 verhuringen toegenomen, in vergelijking met 2015 en 2016. De combinatie met een kleine toename van de wachtlijst, pleit voor het blijven bouwen van nieuwe sociale huurwoningen aldus de bestuurders van Laurentius, Alwel en WonenBreburg.

Nieuwe website
In de eerste maanden van 2017 is de nieuwe Klik voor Wonen website voor klanten en automatiseringsomgeving voor de verhuurmedewerkers opgeleverd. De zoektocht van woningzoekenden (over gemeentegrenzen heen) naar een huur- of koopwoning is vergemakkelijkt. www.klikvoorwonen.nl is nu namelijk ook beschikbaar op mobiele devices en biedt belangrijke voordelen voor de klant. Zo kunnen klanten op een persoonlijke portal, na het reageren op een woning realtime volgen hoe het staat met het aanbiedingsproces. De vernieuwde website biedt snelle zoekfilters en de kans op een woning is in beeld gebracht. 

Enkele resultaten uitgelicht
Woningzoekenden die in 2017 een woning accepteerden, stonden gemiddeld 4,5 jaar ingeschreven bij Klik voor Wonen. Hun actieve zoektijd bedroeg gemiddeld 1 jaar. De gemiddelde slaagkans van alle woningzoekenden die reageerden op woningadvertenties was 24%. Dit betekent dat bijna 1 op 4 actief reagerende woningzoekenden na een of meerdere reacties daadwerkelijk een woning ging huren. 

Jaarrapportage regionaal 2017
De bij Klik voor Wonen aangesloten woningcorporaties bespreken de jaarrapportage met hun huurdersbelangenverenigingen en gemeenten. Eventuele aandachtspunten die uit deze gesprekken naar voren komen, worden gebruikt bij de verdere ontwikkeling en verbetering van Klik voor Wonen.