Een sfeervolle tuin of balkon hoeft niet veel te kosten!

Bij WonenBreburg staan zowel leefbaarheid als betaalbaarheid hoog in het vaandel. Wij vinden het belangrijk dat huurders in een prettige omgeving kunnen wonen die betaalbaar is. Met de zomer in aantocht trekken steeds meer mensen naar buiten toe. Het is heerlijk om dan in een sfeervolle tuin of op een sfeervol balkon te kunnen zitten. Het opfleuren van uw tuin of balkon hoeft helemaal niet veel te kosten!

Hieronder een aantal tips:

  • Planten maken gezellig! Zowel de tuin als het balkon kunt u opfleuren door planten in leuke potten. Planten als de hosta en hortensia gaan jarenlang mee en brengen veel sfeer. Terracottapotten zijn voordelig en kunnen gemakkelijk in een vrolijke kleur worden geschilderd. Een ander optie is om bijvoorbeeld bloemen te planten in fruitkistjes. Deze kunnen ook worden opgehangen.

  • Zelf zaadjes zaaien is een stuk goedkoper dan complete planten kopen. Dit vraagt uiteraard wel om het nodige geduld. Tevens is stekken een oplossing. Stekken komt er op neer dat u een nieuwe plant kunt laten groeien uit een stukje van een volwassen plant. U kunt bijvoorbeeld zaden of stekken ruilen met familie, vrienden of buren!
                      
  • U kunt de schutting versieren door blikken in een kleurtje te schilderen en deze op te hangen met vrolijke bloemetjes erin! Zorg wel dat de potjes goed vast zitten, zodat ze niet losraken bij windstoten. Een ander leuk idee om uw tuin op te vrolijken is om pallets te schilderen en er bloemen in te planten. Dit geeft een fris gezicht.

  • Een leuke site om inspiratie op de doen is die van Stichting Op Groene Voet uit Tilburg (www.opgroenevoet.nl). Zij zetten leuke projecten op waarmee er naar gestreefd wordt om de stad mooier en vriendelijker over te laten komen door middel van groen, bloemen en milieuvriendelijke keuzes! Afgelopen jaar heeft de stichting een verkiezing gehouden voor de mooiste tuinen in Tilburg. Foto’s hiervan zijn te vinden op www.schonstestrotje.nl. Op de site staan erg leuke dingen om zelf uit te proberen!