Etentje met bewoners Alphonsusstraat bij Resto van Harte

In maart 2018 heeft WonenBreburg het dak van de flat aan de Alphonsusstraat in Tilburg laten vervangen. Hierbij werd asbest ontdekt bij de schoorstenen waardoor de werkzaamheden langer duurden dan verwacht. Uitgerekend in die periode heeft het veel geregend en ondervonden de bewoners heel veel overlast. Op woensdag 11 juli nodigden we de bewoners daarom uit voor een etentje.

We hebben helaas niet kunnen voorkomen dat de regen - vooral op de bovenste twee woonlagen - op de binnenbalkons terecht kwam. Huismeester Gilbert heeft zijn handen vol gehad aan de stroom van meldingen. Huurders reageerden vaak radeloos en hadden gelukkig wel begrip voor het feit dat dit ook voor ons overmacht was.

Om iets terug te doen voor de huurders na het onderhoud, hebben ze uitgenodigd om samen met ons te dineren bij Resto 013. Dit is een wijkrestaurant wat door vrijwilligers wordt gerund vanuit de Tongerlose Hoef van Amarant. Het is gevestigd in een mooie oude boerderij aan de Reitse Hoevenstraat.

Wij werden zeer enthousiast welkom geheten door het personeel en daarna voorzien van een heerlijk voor- hoofd- en nagerecht. Het was een heel geslaagde avond waarvan de bewoners net als wij heel erg genoten hebben.