Grote energieslurpers

U kunt er zelf voor zorgen dat uw energierekening niet onverwachts hoog is. Wist u dat sommige elektrische apparaten in uw huis stiekem grote elektriciteitsverbruikers kunnen zijn? En zo een hoge rekening kunnen veroorzaken?

Een huishouden verbruikt jaarlijks gemiddeld 3.300 kilowattuur elektriciteit; dat kost +/- 650 euro (exclusief vastrecht, prijspeil 2016).

Tips om minder energie te gebruiken

  1. Let bij uw keuze uit elektrische apparaten op het vermogen, dit staat aangegeven in W of watt. Onnodig hoog vermogen zorgt voor onnodig veel elektriciteitsverbruik, en dus ook voor hoge kosten en onnodige milieubelasting.
  1. Niet alle apparaten werken continu op vol vermogen, daarom kan het moeilijk zijn om het verbruik van een apparaat te schatten. Met een losse energiemeter of andere energieverbruiksmanagers kunt u het verbruik in kilowattuur (kWh) precies meten.
  1. Zet een apparaat uit als u het niet gebruikt, en laat het ook niet stand-by staan. Trek de stekker uit het stopcontact of gebruik een stekkerdoos met schakelaar.
  1. Let bij aankoop van elektrische apparaten op het energielabel. Een apparaat met energielabel A(+++) is het zuinigst in stroomverbruik.

Energietips voor het komende stookseizoen
Het wordt weer frisser buiten, en dat betekent dat u uw verwarming weer vaker gaat gebruiken. Dit is ieder jaar weer even wennen, want hoe werkt de installatie ook alweer? En doet de verwarming het nog wel? Voor handige tips en meer informatie: https://www.wonenbreburg.nl/service/servicekosten-en-stookkosten/energiebespaartips/energiebespaartips/