Hoogste punt nieuwbouwappartementen in het Ginneken

Van de braakliggende grond aan de Vogelenzanglaan is niets meer over. Het appartementencomplex van WonenBreburg heeft het hoogste punt bereikt. De bouwvakkers kregen traditiegetrouw een stevige lunch op woensdag 31 januari, als dank voor hun inzet. De oplevering van 18 sociale huurappartementen is gepland in de zomer van 2018.

Ontwikkeling in het Ginneken
Het nieuwbouwproject Vogelenzang bestaat in totaal uit een gezondheidscentrum met onder andere een huisarts, apotheek en fysiotherapeut (reeds opgeleverd), veertien koopwoningen met tuin (ontwikkeld door Van Wanrooij) en achttien sociale huurappartementen van WonenBreburg.

Passende toewijzing via Klik voor Wonen
WonenBreburg verhuurt de 18 appartementen in de sociale huur. Ze worden eind februari 2018 geadverteerd op www.klikvoorwonen.nl. De netto huurprijs is € 710,68 (prijspeil 2018), exclusief de huur van de parkeerplaats. De servicekosten zijn tussen de € 30 - € 38 per maand. Alle appartementen hebben 2 slaapkamers. Geïnteresseerden met een passend inkomen kunnen op deze woningen reageren via Klik voor Wonen. Twee appartementen worden met voorrang verhuurd aan 55+-ers. 

Blijven bouwen voor de sociale huurder in Breda
Bestuursvoorzitter Hans Pars van WonenBreburg: “Deze 18 sociale huurappartementen dragen weer bij aan onze doelstelling om het aantal sociale huurwoningen in Breda uit te breiden, mede in verband met de groei van de stad. En we zijn nog niet klaar. Dankzij de samenwerking met gemeente en de locaties die daarbij naar voren zijn gekomen, hebben wij deze betaalbare huurwoningen kunnen bouwen. En er zijn er nog meer nodig. Dus waar er kansen worden geboden, zullen wij die benutten.

Op de planning staan nog:

  • 62 sociale huurappartementen in de Nieuwe Inslag – oplevering zomer 2018
  • 15 sociale huurappartementen (zorg) in het Ginneken – start bouw in 2018, oplevering in 2019
  • 17 sociale huurappartementen in de Driesprong – start bouw in 2019, oplevering in 2020
  • 25 sociale huurwoningen met tuin in Prinsenbeek – start bouw in februari 2018, oplevering eind 2018.”

Wethouder Patrick van Lunteren van Gemeente Breda beaamt de ambitie: “Mooi om te zien dat deze nieuwbouwwoningen van plannen op papier nu echt zichtbaar worden in de stad. Ook in wijken als het Ginneken. Ik ben blij dat deze woningen verspreid worden over de stad en de dorpen. Dat is heel belangrijk om op lange termijn een prettige woonstad te blijven.” 

Klik voor meer informatie ook op onze pagina met nieuwbouwinformatie.