Is uw Agpo cv-ketel veilig?

In de uitzending van het consumentenprogramma Kassa van afgelopen zaterdag werd gesproken over een onderzoek naar een aantal cv-ketels van het merk Agpo Ferolli. Een aantal modellen van deze leverancier zouden volgens het onderzoek gevaarlijk kunnen zijn.

Onderzoek
Er is onderzoek gedaan naar de modellen Agpo Econpact, Agpo MegaDens, Agpo Ultima en Agpo MegaLux. Lees er meer over op de website van Kassa. In ongeveer 1000 van onze woningen hangt een cv-ketel van één van deze modellen. Wij hebben daarom direct overlegd met onze leverancier Feenstra. Feenstra volgt bij alle onderhouds- en servicebeurten altijd de instructies van de ketelfabrikant op. Zo ook bij de Agpo Ferolli cv-ketels.

Dit betekent in ieder geval dat:
• iedere twee jaar de branderpakkingen worden vervangen (waarbij hittebestendige kit wordt gebruikt);
• (waar dit nog niet gebeurd is) het kijkglaasje wordt vervangen door een metalen versie;
• de brander grondig wordt gereinigd en gecontroleerd.
Zonder aanvullende instructies van de fabrikant (die in nauw contact staat met de Voedsel- en Warenautoriteit) vertrouwt Feenstra erop dat met inachtneming van het normale reguliere onderhoud er een goed werkende en veilige cv-ketel achterlaten wordt.

Goed onderhoud is belangrijk
Het is belangrijk dat cv-ketels goed worden onderhouden. De Agpo Ferolli cv-ketel moet in ieder geval om het jaar een onderhoudsbeurt hebben gehad. Hangt in uw woning een cv-ketel van één van bovenstaande modellen van Agpo Ferolli, en maakt u zich zorgen? Neem dan gerust contact op met Feenstra via onze klantenlijn: 0900-0209 (lokaal tarief). U kunt met hen een afspraak maken om de ketel na te laten kijken door een monteur.