Jordi Vreede en Koos Boer starten met wijkteam Tilburg Centrum

In het nieuwe wijkteam Tilburg Centrum gaan Koos Boer en Jordi Vreede aan de slag als teamleiding. Koos heeft al aantal jaren ervaring als teamleider wonen, Jordi komt van afdeling Strategie en heeft onder andere ervaring in portefeuillemanagement en vastgoedsturing. Lees hier hoe zij samen wijkgericht werken en sturen met hun team in praktijk gaan brengen.

Wat maakt jullie het ideale setje?
Koos: “We hebben allebei een andere achtergrond. De één meer strategische analyses en assetmanagement, de andere sociaal maatschappelijk en handelen vanuit bewoners. Het doel van onze samenwerking is dan ook dat we beslissingen meer integraal gaan maken. Dus maatschappelijke, financiële en vastgoedtechnische aspecten komen samen in beslissingen die het wijkteam en dus ook de wijkteamleiding maken. Wij willen daarnaast allebei vooruit. Dat is wat we met ons team voor elkaar willen krijgen.

Was dat in de oude situatie dan niet het geval?
“Voorheen waren wonen en vastgoed toch meer aparte afdelingen met eigen budget en taken. De ambitie is dat door in 1 team alles samen te brengen we meer gezamenlijk vanuit bewonersbelangen denken en handelen. De stem van de huurder gaat luider gaat doorklinken in onze besluiten. Daarin is wederkerigheid met en van huurders ook van belang. We kunnen ook sneller handelen, omdat er kortere lijnen zijn en daarmee is het de bedoeling dat onze huurders sneller in 1 keer goed zijn geholpen.”, licht Koos toe.
Jordi vervolgt: “Daarnaast willen we en moeten we meer kennis opdoen van asset- en portefeuillemanagement. Dat is wat we gaan doen nu.”

Heb je een voorbeeld? Hoe gaat het nu in praktijk werken?
Jordi: “Stel je hebt een brievenbuspaneel en dat is kapot, vernield. Je kunt het gaan maken en dan hopen dat het niet weer vernield wordt. Als je merkt dat dat wel het geval is, moet je gaan nadenken hoe het komt dat dit bij herhaling gebeurd. Waarom wordt dit paneel steeds vernield? Je gaat dan kijken naar het groter geheel. Ligt het aan de gehele uitstraling van de portiek? Dan moeten we die gaan aanpakken.”

Ok, maar deden we dat voorheen ook niet al?
“Ja wellicht wel, maar misschien pas na 5 keer vernielen”, vervolgt Jordi. “We willen dit soort beslissingen beter/sneller/structureler maken, en dus het beter doen. Voorheen lag de beslissing bij een afdeling die verder van de wijk afstond. Nu beslissen we in gezamenlijkheid met mensen die ogen en oren in de wijk hebben en er dagelijks komen. Gezamenlijk met de mensen van techniek en vastgoed. Zij staan er samen voor aan de lat.”

Als ik jullie over een jaar weer spreek. Wat maakt dat jullie dan tevreden zouden zijn?
Koos: “Dat we steeds beter en sneller weten te doen wat goed is voor de wijk en dat we dat terugzien in de huurderstevredenheid over onze zichtbaarheid en hun invloed op beslissingen. Dat ons team gezamenlijke verantwoording voelt voor hun wijk.”
Jordi vult aan: “Ja dat, zodat duidelijk is dat we echt stappen hebben gezet, multidisciplinair nadenken en meer met 1 mond spreken intern en extern.”