Jubileumfeest De Havenmeester (Tilburg)

‘De Havenmeester’ in de Tilburgse Piushaven bestaat vijf jaar. Eind 2013 werden de eerste van de in totaal 209 woningen opgeleverd. Het is één van de eerste projecten waarmee de Piushaven veranderde naar de bruisende buurt die het nu is. “Deze mijlpaal wilden we niet zomaar voorbij laten gaan”, vertelt bewoner Jack van Gulik. En dus organiseerde hij samen met drie buren een feestmiddag.

Langzaam maar zeker komen de bewoners van de verschillende gebouwen zaterdagmiddag 11 mei naar de binnentuin. Het is een divers wooncomplex, weet onze woonconsulent Susanne van der Sterren. Naast de 48 sociale huurwoningen van WonenBreburg in De Marconist, bestaat ‘De Havenmeester’ ook uit eengezinswoningen en huur- en koopappartementen.

Ontmoeten
“We vonden het de hoogste tijd om elkaar nog wat beter te leren kennen”, legt Jack van Gulik de reden van het jubileumfeest uit. Samen met Joost Thijssen, Charles Mekes en Martijn van Cooten is hij verantwoordelijk voor het programma. “Elkaar op ongedwongen wijze ontmoeten. Dat hopen we met deze feestelijke middag te bereiken.”

Laatste streepje zon
Daar geven zo’n 140 buren gehoor aan. Ze verzamelen zich in de knusse binnentuin, die voor de gelegenheid extra gezellig is aangekleed met vlaggetjes, statafels en zitjes. Overal begroeten buren elkaar, terwijl de kleinsten zich vermaken op het springkussen. Voordat de Tilburgse band SoWhat – met twee bewoners van ‘De Havenmeester als bandlid – begint, zorgt de frisse wind ervoor dat veel bewoners elkaar ook opzoeken aan de rand van de tuin. “Even opwarmen in het laatste streepje zon”, lacht Kees, één van de bewoners van de woontoren. Hij is – net als zijn medebewoners die de zon gevonden hebben - enthousiast over het initiatief van zijn buren. “Een gezellige gelegenheid om met elkaar bij te praten”, is de conclusie.