Kijkmiddag nieuwbouw Hendrik van Tulderstraat in Tilburg drukbezocht

Even voor drieën staat er al een twintigtal nieuwsgierige bezoekers bij de hekken op de bouwplaats. WonenBreburg en bouwbedrijf Giesbers realiseren hier 22 sociale-huurwoningen. De toekomstige huurders zijn deze dinsdagmiddag (12 februari) uitgenodigd om de woningen te bekijken.

In de zomer van 2018 startte Giesbers met de bouw van de energiezuinige eengezinswoningen, met tuin. Via Woning in Zicht hebben ruim 1.700 mensen gereageerd. “De mensen die vandaag komen kijken, hebben een optie op de woning”, vertelt Christine van Hoof, coördinator Verhuur bij WonenBreburg. “Zij hebben alleen een plattegrond gezien. Daarom organiseren we deze kijkmiddag en vragen de geïnteresseerden vervolgens definitief te beslissen of ze de woning willen huren.”

Super leuke huizen
Daar hoeven de meeste bezoekers niet lang over na te denken. Het enthousiasme valt van hun gezichten te lezen. De toekomstige huurders zijn met meetlinten in de weer, van elke ruimte worden foto’s gemaakt en hier en daar wordt er al kennis gemaakt met de eventuele toekomstige buren. “Super leuk”, besluiten meneer en mevrouw De Haan dan ook, nadat ze de twee woningen die voor de gelegenheid zijn opengesteld hebben bekeken. “We wilden graag kleiner gaan wonen. Dit project sprak ons meteen aan: het is fris, nieuw en de locatie is top. In het midden van Tilburg.”

BENG-woningen
Met een huurprijs van circa 600 euro per maand zijn de 22 sociale-huurwoningen aan de Hendrik van Tulderstraat onderdeel van de Taskforce Betaalbaar Wonen. Gemeente Tilburg en de woningcorporaties hebben hierin afgesproken nieuwbouwwoningen te bouwen voor een sociale huurprijs. De tweelaagse woningen zijn verdeeld over drie blokken en ontworpen door BURO013 Architecten. De huizen zijn bijna energie neutraal (BENG), dankzij een uitstekende isolatie, lage-temperatuurverwarming en zonnepanelen.

Naar verwachting worden de woningen in de eerste week van april 2019 opgeleverd.