Nieuwe samenwerking WonenBreburg en Giesbers

Vanmiddag is de handtekening gezet onder een nieuwe samenwerking tussen WonenBreburg en Giesbers. Na eerdere succesvolle projecten als Gertrudisoord in Prinsenbeek en Hendrik van Tulderstraat in Tilburg trekken beide partijen samen op bij de bouw van 8 huurwoningen in het nieuwe buurtschap Westrik in Prinsenbeek. Oog hebben voor elkaars én gemeenschappelijke belangen is de basis voor deze duurzame samenwerking.

Don Sinot, projectmanager WonenBreburg: “Met deze betaalbare huurwoningen komen we tegemoet aan de woonvraag van drie- en meerpersoonshuishoudens. Prinsenbeek heeft weinig sociale huurwoningen. Deze woningen dragen bij aan een betere mix tussen koop en huur en brengen onze huurders woonplezier. Giesbers is een sterke bouwpartner die weet hoe je een bouwproces goed en transparant aanpakt.“

Op de foto v.l.n.r.: Jasper Jansen (Manager Projectbureau Giesbers), Don Sinot (Projectmanager WonenBreburg) en John de Beijer (Directeur Ontwikkeling & Commercie Giesbers)

De natuur staat centraal bij de inrichting van Westrik. Zo komen er drie groene speel- en ontmoetingsplekken in het hart van de wijk, de parkachtige zoom aan de noordzijde en de ecologische verbindingszone langs het spoor aan de zuidzijde. Hier komt een ecologisch geluidsscherm dat een weelderig aandoende levende muur voor flora en fauna gaat worden. De 8 huurwoningen en 105 koopwoningen in deze groene wijk zijn allemaal net even anders, maar qua architectuur duidelijk familie. Hierdoor ontstaat een gevarieerd straatbeeld. De huurwoningen zijn gelegen aan een van de ecologische verbindingszones, waardoor je het gevoel krijgt midden in de natuur te wonen.