Ontmanteling KPN mast (73 m hoog) maakt weg vrij voor mooie herontwikkeling in centrum Breda

Ontmanteling KPN mast (73 m hoog) maakt weg vrij voor mooie herontwikkeling in centrum Breda met op termijn ook betaalbare huurwoningen voor onze huurders.

Wethouder Paul de Beer, Anja de Vos Biemans, regiodirecteur KPN en Rens Heij namens WonenBeburg gaven als het ware het startsein voor de ontmanteling van de mast. Knap staaltje werk van Mammoet en Lek sloopwerken.

WonenBreburg kocht het gebouw om later te herontwikkelen. Nu het huurcontract afloopt met KPN heeft WonenBreburg een tender uitgeschreven. Nog 4 ontwikkelaars zijn in de race om het gebied te herontwikkelen. Onze grote wens daarbij is 20% sociale huur, zodat er ook betaalbare woonruimte komt voor onze huurders op deze plek in de binnenstad.

Hans Pars, directeur bestuurder van WonenBreburg: “Als WonenBreburg werken wij, in goede samenwerking met de Gemeente Breda en onze collega-corporaties, hard aan de nieuwbouw van extra sociale huurwoningen in Breda. Ook in de binnenstad is er vraag bij onze huurders naar betaalbare huurwoningen. Het voormalige KPN-gebouw biedt geweldige herontwikkelingsmogelijkheden, waarbij ook ruimte gecreëerd kan worden voor onze huurders. We kijken, samen met de gemeente, enorm uit naar de plannen van de kandidaat-kopers.”

Lees hier het persbericht.