Tweede leven voor huisraad tijdens eerste 'Scharreldag' in Tilburg-West

Afgelopen woensdag 18 september 2019 was de eerste 'Scharreldag' in Tilburg-West. De bewoners van de Lavendelweg en omgeving kregen een flyer in bus, waarmee zij die dag gratis hun klein huisraad aan konden bieden. In de omgeving van de Lavendelweg was er al enige tijd sprake van zwerfvuil: afval en afgedankte meubels werden op de verkeerde plekken achtergelaten.

 

Een werkgroep met medewerkers van de Wijkraad, Gemeente Tilburg, WonenBreburg, Thebe en Contour de Twern is hiermee aan de slag gegaan. Zij waren vooral benieuwd naar de reden waarom bewoners het afval op de verkeerde plekken achterlaten. Door het op deze manier aan te pakken hoopten zij hierachter te komen, en buurtbewoners blij te kunnen maken met spullen die andere buurtbewoners niet meer nodig hebben. Op de dag zelf waren ook medewerkers van het BAT, de Diamantgroep, Tiwos, TBV wonen en Beter3West aanwezig. De spullen die aan het einde van de dag niemand wilde hebben zijn de kraakwagen in gegaan.

De opkomst was prima, de medewerkers hebben gesproken met buurtbewoners over het zwerfvuil. En er waren veel buurtbewoners blij met spullen die ze konden hergebruiken. De dag is voor herhaling vatbaar, ook in andere delen van de wijk!