Bezoek bewoners Daniël Marotstraat en Jacob Romanstraat aan Sligro in Breda

Op 1 juli hebben een aantal bewoners, samen met de leden van de klankbordgroep, met woonconsulent Annet den Hollander en ik (buurtbeheerder Marjolein Wardenaar) een bezoek gebracht aan de Sligro aan de Kapittelweg in Breda. In aanvang naar de bouw van dit complex zijn er de nodige vragen en opmerkingen gekomen van omwonenden. Zij vreesden o.a. een forse toename van het vrachtverkeer, waren bang voor de veiligheid van vooral de fietsende schooljeugd en verwachtten geluidsoverlast. Het was dus hoog tijd om kennis te maken met de nieuwe buren en alle vragen voor te leggen.

Nadat we verwelkomd waren door de directeur Richard van Ruiten, heeft hij ons alle ins- en outs verteld over zijn bedrijf. Hij erkent de bezorgdheid die er heerste vanuit de omgeving in het begin en hij wil er alles aan doen om zo transparant mogelijk te zijn naar vooral zijn buren en ontvangt daarom graag geïnteresseerden.

Na de uitleg hebben we een rondleiding gekregen door het enorme pand en dat werd als indrukwekkend ervaren door de groep.

De oppervlakte van het pand is 24.000 vierkante meter, dit zijn 5 voetbalvelden.

  • Er liggen 8.000 zonnepanelen op het dak; daarmee voorzien ze zich zelf van energie en leveren ze zelfs energie terug!
  • Binnen en buiten is er met LED-verlichting gewerkt.
  • De hoofdingang ligt aan de Kapittelweg. Aan de Charles Petitweg is er in de nachtelijke uren een in- en uitrit voor klein vrachtverkeer en personenauto’s.
  • Er liggen 13.500 verschillende artikelen op voorraad, Sligro heeft 45.000 artikelen in het assortiment.
  • Ze leveren vanuit hier aan 3.600 klanten.

Als laatste wil ik iedereen attenderen op de werkgelegenheid; op www.werkenbijsligrofoodgroup.nl staan alle vacatures. Misschien zijn er gemotiveerde harde werkers die een (nieuwe) uitdagende baan zoeken of ken je iemand in je omgeving. Ze zijn van harte welkom bij Sligro om te solliciteren!

Groet,
Marjolein Wardenaar - buurtbeheerder WonenBreburg