Driesprong (Breda)

Met de 17 sociale huurappartementen is de wijk Driesprong voor WonenBreburg gereed. Deze duurzame appartementen zijn bedoeld voor een- of tweepersoonshuishoudens. Dankzij duurzame maatregelen, zoals schil- en dakisolatie, zonnepanelen en slimme ventilatie, voldoet het nieuwe gebouw aan de duurzaamheidseisen voor een CO2-neutraal gebouw.

Het complex bestaat uit 4 lagen. De appartementen op de begane grond hebben een voortuintje. De overige appartementen hebben een balkon. De appartementen hebben een gezamenlijke tuin. Dit binnenterrein is alleen toegankelijk voor bewoners. Alle appartementen hebben een privé parkeerplaats.

Dit complex is onderdeel van de realisatie van 267 huur- en koopwoningen in de voorheen Molukse wijk. De verouderde huizen en bedrijfspanden hebben plaats gemaakt voor nieuwbouw in een ruime, parkachtige omgeving rondom de Molukse kerk en buurthuis Toma. De nieuwe wijk bestaat uit 67 bestaande huurwoningen, 100 koopwoningen en 118 huurwoningen nieuwbouw. Het laatste deelplan bestaat uit de bouw van tien koopappartementen van Okko Project. Dan is de nieuwe wijk 123Sprong tussen de spoorlijn en Tilburgseweg een feit.

De woningen zijn per juni 2020 opgeleverd en allemaal verhuurd via de website Klik voor Wonen.