Notre Dame (Tilburg)

WonenBreburg heeft het kloostercomplex Notre Dame in Tilburg gekocht. Notre Dame is een bijzondere plek in Tilburg met speciale waarde voor de huidige bewoners en historische waarde voor Tilburg. Tilburg kent een grote woningbouwopgave, zeker ook in het betaalbare, sociale segment. Met de aankoop van dit kloostercomplex aan de Sint Oloflaan kunnen wij op de korte en langere termijn zorgen voor extra betaalbare en duurzame woonruimte.

Het kloostercomplex verdient een nieuwe toekomst waarin de sfeer en identiteit van Notre Dame behouden blijven en tegelijkertijd een thuis wordt gecreëerd voor nieuwe generaties bewoners. Een vitale woonplek, met betaalbare huurwoningen en waar mensen graag iets voor elkaar willen betekenen.   De transformatie van de locatie pakken we gefaseerd op. 

Op korte termijn worden leegstaande ruimtes opgeknapt en tijdelijk verhuurd. Hiermee leveren we direct een bijdrage aan de grote vraag naar betaalbare woonruimte. Dit geeft tijd om plannen te maken voor een waardevolle toekomstige invulling van deze historische plek. Dit alles natuurlijk in goede samenspraak met de huidige bewoners, de zusters en broeders, zodat de rust en het kloosterleven niet ongewenst verstoord worden.  Sinds 1915 hebben de Dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilige Hart het kloostercomplex Notre Dame opgebouwd. Ruim 100 jaar is in dit moederhuis door de zusters gewerkt, opgeleid en gewoond. Broeders MSC zijn hier inmiddels ook meer dan een decennium gehuisvest.

Het laatste nieuws

Klooster Notre Dame biedt op dit moment dak boven het hoofd aan vluchtelingen uit Oekraïne. Het gaat om de opvang van 60 vluchtelingen. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is verantwoordelijk voor de huisvesting en het begeleiden van deze vluchtelingen en neemt ook het beheer voor haar rekening.