Tuinen van Genta (Breda)

WonenBreburg neemt in het project Tuinen van Genta in Breda van de VOF Tuinen van Genta 36 sociale huurappartementen af. Tuinen van Genta is onderdeel van een reeks van ingrijpende transformaties van gebieden rondom het spoor van Breda. Deze voormalige industrie locatie worden momenteel getransformeerd tot nieuwe stedelijk woongebied. 

Wat wordt er gebouwd?
Het project bestaat uit 2 geschakelde woonblokken van ieder 3 bouwlagen. De gebouwen worden op elke etage gekoppeld met een loopburg. De appartementen worden ontsloten via een galerij aan de achterzijde van beide gebouwen. Voor beide gebouwen is er één liftinstallatie en een collectieve fietsenstalling voorzien. Er worden inpandige bergingen toegepast.

In totaal komen er 36 3-kamerappartementen van ca. 63m2. De appartementen zijn allemaal bestemd voor de primaire doelgroep 1,- en 2 persoonshuishoudens. De appartementen op de begane grond krijgen een eigen privé achtertuin. De appartementen op de verdiepingen krijgen aan de voorgevel een balkon.

De parkeerplaatsen zijn gelegen in openbaar gebied. WonenBreburg neemt deze parkeerplaatsen niet af. Bewoners kunnen (tegen betaling) een parkeervergunning krijgen om hun auto te parkeren. Voor bezoekers geldt betaald parkeren. 

De appartementen worden uitgevoerd met duurzaamheidsambitie BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) en gasloos afgenomen (elektrisch koken).

Hoe kunnen woningzoekenden zich aanmelden?
Om in aanmerking te komen voor een sociale huur appartement van dit project, moet u zich inschrijven op www.klikvoorwonen.nl.