Glasvezel

WonenBreburg kiest ervoor om, waar het kan, mee te werken aan het aanleggen van glasvezel. Glasvezel biedt veel meer mogelijkheden voor onze huurders. Door glasvezel is bijvoorbeeld zorg op afstand verlenen mogelijk, waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Veelgestelde vragen

Waarom wordt tegenwoordig vaak glasvezel in woningen aangelegd?

  • Een glasvezelkabel vervangt de koperen telefoonaansluiting en de TV-aansluiting (de COAX-kabel). Een van deze twee kabels gebruik je daarnaast voor je internetverbinding. De capaciteit van deze koperen kabels is tegenwoordig vaak onvoldoende.
  • Glasvezel is beter! Glasvezel kan: Betere HD-TV en 3D-TV-signalen doorgeven Kan een veel snellere internetverbinding tot stand brengenwaarbij een veel betere kwaliteit van beeld en geluid bereikt kan worden.
  • Daarnaast kun je veel sneller downloaden en uploaden waardoor onder andere onderwijs op afstand en zorg op afstand mogelijk wordt.

Worden woningen in Breda ook voorzien van glasvezel?

Er wordt voorlopig niet op grote schaal glasvezel aangelegd inde stad Breda. Wel kunnen grotere nieuwbouwcomplexen worden aangesloten op een glasvezelnetwerk.

Is glasvezel nieuw?

Diverse steden zoals Eindhoven, Amersfoort en Amsterdan hebben al glasvezel. Ook voor WonenBreburg is glasvezel niet nieuw. Ondertussen hebben veel studentencomplexen al een glasvezelaansluiting. Bovendien wordt bij nieuwbouwcomplexen in Tilburg tegenwoordig bijna altijd gekozen voor een glasvezelaansluiting omdat het toekomstbestendig is en omdat het gezien de huidige koperprijs vaak goedkoper is om woningen te voorzien van een glasvezelaansluiting.