Woningaanbieding

Heeft u een woning aangeboden gekregen? Bent u benieuwd wat daar allemaal bij komt kijken en waar u rekening mee moet houden? Hieronder leest u er meer over.

Veelgestelde vragen

Hoe vaak mag ik een woning weigeren?

Tilburg

 • U mag zo vaak weigeren als u wilt. U moet wel altijd laten weten dat u een woning niet wilt gaan huren. Geeft u twee keer geen reactie op een aanbieding binnen een periode van 12 maanden? Dan mag u een half jaar niet reageren. Bent u een urgentiekandidaat? Dan mag u 1 keer een woning weigeren. Na de tweede weigering vervalt de urgentie.

Breda

 • Je mag een woning weigeren onder de voorwaarde dat je altijd reageert op de aanbieding. Dat betekent dat je via 'Mijn Klik voor Wonen' aangeeft of je wel of geen interesse hebt in de woning. Als je niet reageert op een aanbieding, wordt jouw inschrijving geblokkeerd. Je kunt dan niet reageren op woningen die op dat moment worden geadverteerd. Je krijgt dan ook geen woning aangeboden. 

  Wees selectief

  We willen graag alle woningzoekenden zo goed en snel mogelijk helpen. Om die reden vragen we je om alleen te reageren op woningen, waarin je echt geïnteresseerd bent. Blijkt dat je in korte tijd heel vaak een woning weigert, dan blokkeren we tijdelijk je inschrijving.   

  Bent u een urgentiekandidaat? U mag de aangeboden woning niet weigeren. Als u dit wel doet, vervalt de urgentie. Weigert u een woning? Of blokkeren wij u? Dan heeft dit geen invloed op de inschrijftijd.

Hoeveel tijd krijg ik om te beslissen als jullie mij een woning aanbieden?

U krijgt 4 werkdagen de tijd om te reageren en te beslissen of u de woning wilt huren. Het liefst krijgen wij zo snel mogelijk een reactie van u.

Krijg ik een boete als ik na het accepteren van een woning besluit om de woning alsnog te weigeren en het huurcontract niet wil tekenen?

 • Als u na het accepteren van een woning het huurcontract van de woning niet wilt tekenen en de aanbieding van de woning alsnog wilt annuleren dan wordt uw inschrijving geblokkeerd.
 • Deze blokkade wordt verwijderd als u een boete heeft voldaan van € 100,-

Hoe toon ik aan dat ik op een bepaald adres sta ingeschreven?

U kunt dit aantonen met een uittreksel uit de Basisregistratie personen (BRP). Deze kunt u verkrijgen bij de gemeente waar u woont.

Hoeveel vergunninghouders moet WonenBreburg een woning geven?

Voor 2016 gelden de volgende getallen:

Tilburg

 • 358

Breda

 • 378 (inclusief 69 van inhaalslag)

Ieder jaar opnieuw bepaalt (door COA en gemeenten – naar grootte van de gemeenten). We huisvesten ze samen met de collega corporaties. Wij hebben dus geen rol in de noodopvang. Als groepen vluchtelingen binnenkomen in Nederland, komen ze in een AZC, Asielzoekerscentrum terecht. Voordat ze dan een verblijfsvergunning krijgen zijn ze vaak al 2 jaar verder.