Woning kopen

WonenBreburg heeft betaalbare woningen te koop in Tilburg en Breda. En kopen hoeft echt niet duurder te zijn dan huren.

Waarom een woning kopen bij WonenBreburg Makelaars?
WonenBreburg Makelaars heeft veel betaalbare, kwalitatief goede woningen. De prijzen van deze woningen liggen meestal tussen € 90.000 en € 175.000. Persoonlijk contact is erg belangrijk. De makelaars willen graag weten wat u belangrijk vindt bij de aankoop van een nieuwe woning. Daarom is het belangrijk om elkaar regelmatig te spreken. Zo kan de makelaar u het best helpen en vindt u wellicht het huis van uw dromen.

Gratis advies
Een woning koopt u niet elke dag. Logisch dat u dan allerlei vragen heeft. U kunt altijd terecht bij WonenBreburg Makelaars. We vinden het belangrijk dat u alles goed inzichtelijk heeft en we adviseren u daarom graag bij de aankoop van een woning.

Veelgestelde vragen

Doet WonenBreburg ook taxaties?

Nee, WonenBreburg doet geen taxaties voor particulieren.

Kan iemand anders garant staan voor een hypotheek?

WonenBreburg verstrekt geen hypotheken en kan hier dus geen antwoord opgeven. Deze informatie kunt u krijgen bij een hypotheekverstrekker, zoals uw bank en De Hypotheker.

Wordt mijn woning binnenkort verkocht?

Dit kunt u navragen bij een medewerker van WonenBreburg Makelaars via (013) 583 35 40.

Moet ik verhuizen als ik mijn huurwoning niet wil kopen?

 • Nee, u hoeft niet gedwongen te verhuizen als wij uw woning willen verkopen.
 • Wilt u uw woning zelf niet kopen? Dan verkopen wij de woning pas wanneer u gaat verhuizen.

Heeft WonenBreburg ook koopwoningen?

Ja, WonenBreburg heeft ook koopwoningen. Bekijk het aanbod op Corpowonen.nl

Hoe kan ik in aanmerking komen voor een atelierwoning?

Breda

 • Om voor een atelierwoning in aanmerking te komen, dient u een bewijs van inschrijving bij het CLIB te overleggen. U kunt deze toesturen aan Klik voor Wonen, Postbus 1980, 4801 BZ Breda of info@klikvoorwonen.nl. U krijgt dan de code ‘kunstenaar’ in uw inschrijving vermeld.
 • Daarna kunt u het woningtype ‘atelierwoning’ en het woninglabel ‘kunstenaars’ aan het zoekprofiel toevoegen en reageren op atelierwoningen indien er een vrij komt. Een atelierwoning wordt via het Inschijfmodel geadverteerd, dus bij toewijzing geldt de inschrijfduur als criterium.

Tilburg

 • Om voor een atelierwoning in aanmerking te komen, dient u een bewijs van lidmaatschap kunstenaarschap bij het NBKS te overleggen.
 • De woningen worden geadverteerd in het inschrijfmodel.
 • In Tilburg heeft WonenBreburg atelierwoningen aan het Mr. Jh de Pontplein.

Hoe kan ik in aanmerking komen voor een koopwoning?

Via www.corpowonen.nl kunt u zich aanmelden voor het woningaanbod. U ontvangt dan een e-mail op het moment dat WonenBreburg een nieuwe woning in de verkoop heeft.

Ik weet nog niet precies hoeveel ik kan lenen. Kan ik mij dan toch alvast inschrijven voor een koopwoning?

 • Ja dat kan. U kunt zich inschrijven bij WonenBreburg voor een koopwoning, ook als u nog niet weet hoeveel u kunt lenen. Vul dan in het veld “maximaal te besteden €” dan wel een schatting in.
 • Het is wel verstandig om eerst naar een hypotheekadviseur te gaan om te kijken hoeveel u kunt lenen.
 • U kunt dan ook veel gerichter zoeken naar een koopwoning. U kunt zich aanmelden via www.corpowonen.nl voor het woningaanbod.
 • U ontvangt dan een e-mail op het moment dat er een nieuwe woning binnen uw zoekcriteria in de verkoop komt.

Kan ik WonenBreburg inschakelen als verkopend makelaar?

Nee, WonenBreburg Makelaars verkoopt alleen woningen uit het eigen bezit. WonenBreburg verkoopt geen woningen voor particulieren.

Kan ik een woning kopen van WonenBreburg als ik geen huurder ben?

Ja dat kan. U kunt zich inschrijven op www.corpowonen.nl

Kunnen alle huurders van WonenBreburg hun woning kopen?

 • Nee, niet alle woningen van WonenBreburg worden verkocht.
 • Als we huizen gaan verkopen, laten we dat eerst weten aan de huurders die er wonen. Zij kunnen dan kiezen of ze willen kopen of blijven huren.
 • Voor sociale huurwoningen geldt dat als de woning gekocht kan worden dit alleen mogelijk is door de huidige huurder. Kinderen of kleinkinderen kunnen de woning in dat geval de woning niet kopen.
 • Als de huurder de woning opzegt kan iedereen de woning kopen. Kinderen krijgen echter geen voorrang.
 • Heeft u interesse in een andere koopwoning van WonenBreburg? Dan kunt u kijken op Corpowonen.nl voor ons woningaanbod. U krijgt als huurder geen voorrang.

Verstrekt WonenBreburg ook hypotheken?

 • Nee, dit doet WonenBreburg niet.
 • U kunt hiervoor informatie inwinnen bij een hypotheekverstrekker, zoals uw bank of de Vereniging EigenHuis.

Waar kan ik een overzicht van de koopwoningen vinden?

Voor meer informatie over koopwoningen kunt u terecht op Website WonenBreburg kopen. U kunt ook contact opnemen via (013) 583 35 40.

Waar kan ik meer informatie krijgen over koopwoningen?

 • Voor meer informatie over koopwoningen kunt u terecht op Corpowonen.nl.
 • U kunt ook contact opnemen via (013) 583 35 40

Waarom verkoopt WonenBreburg (sociale huur-) woningen terwijl er soms lange wachttijden kunnen zijn voor een huurwoning?

WonenBreburg verkoopt woningen om verschillende redenen:

 • WonenBreburg richt zich op het verhuren van sociale huurwoningen in Tilburg en Breda. Een gedeelte van de woningen met een huurprijs boven € 737,14 gaan we daarom verkopen. Met de opbrengsten hiervan kunnen we weer extra sociale huurwoningen bouwen. We verkopen deze woningen als de huidige huurder verhuist.
 • De steden veranderen, net als de mensen die er wonen en hun wensen en behoeften. Om te zorgen dat we, nu en in de toekomst, passende woningen hebben, verkopen we de minst geschikte woningen. Een voorbeeld hiervan zijn woningen met een hoog energieverbruik, of woningen die te groot en duur zijn voor de vele één- en tweepersoonshuishoudens die bij ons huren. Daarvoor in de plaats bouwen we nieuwe, toekomstbestendige woningen.
 •  We willen samen met de gemeenten en onze collega-corporaties de wijken in Tilburg en Breda zo divers mogelijk maken en houden. Dit betekent dat er per wijk koopwoningen, sociale huurwoningen en vrije sectorwoningen zijn. Zo kan dus iedereen in elke wijk wonen en naar elke wijk verhuizen.
 • Uit de praktijk blijkt dat onze koopwoningen  vaak  verkocht worden aan mensen met lage inkomens of lage middeninkomens. Zo maken we voor hen de stap naar een koopwoning mogelijk.
   

Wat is appartementsrecht?

Koopt u een woning in een appartementencomplex en heeft u appartementsrecht? Dan koopt u het recht om gebruik te maken van een bepaald gedeelte van het complex, namelijk uw eigen woning. Daarnaast heeft u als eigenaar het recht om de gemeenschappelijke ruimten van het gehele gebouw te gebruiken. U bent dan ook mede-eigenaar van het gebouw en daarmee voor uw aandeel verantwoordelijk.