Automatische incasso

Met een automatische incasso machtigt u WonenBreburg om de huur van uw rekening af te schrijven. Automatisch betalen heeft veel voordelen. U betaalt altijd op tijd het juiste bedrag. En u kunt de machtiging altijd weer intrekken.

Veel gevraagd over Automatische incasso

Hoe kan ik mijn huur betalen?

Algemeen

U heeft meerdere mogelijkheden om uw huur te betalen. Hieronder leest u hier meer over.

Automatische incasso
U kunt de huur betalen via automatische incasso. Met een automatische incasso machtigt u WonenBreburg om de huur op de 1e, de 15e of de 25e (voorafgaand aan de maand) van de maand van uw rekening af te schrijven. Het is belangrijk dat er voldoende geld op uw bankrekening staat, op het moment dat WonenBreburg de huur af gaat schrijven.
Een automatische incasso is alleen van toepassing op de lopende huur. Betaling van overige vorderingen, zoals nota's en afrekeningen horen daar niet bij. Hiervoor moet u een aparte opdracht geven aan uw bank. Wanneer WonenBreburg 3 maanden achter elkaar de huur van uw rekening heeft proberen te incasseren, maar dit 3 keer niet is gelukt, wordt de automatische incasso beëindigd. U krijgt hiervan een bevestiging. U moet er dan zelf voor zorgen dat de huur op tijd betaald wordt.

Mijn WonenBreburg
U kunt uw huur betalen via Mijn WonenBreburg. Na het inloggen op uw persoonlijke pagina kiest u voor ‘Mijn facturen’ en vervolgens klikt u op ‘Direct betalen’. Hier kunt u gemakkelijk en veilig uw facturen betalen met iDEAL. 

Periodieke overschrijving
U kunt uw bank opdracht geven de huur maandelijks aan WonenBreburg over te maken. Wijzigt uw huurprijs? Dan moet u dit zelf wijzigingen bij uw bank. Anders kan het gebeuren dat u te weinig huur betaalt. Bankgegevens rekeningnummer (IBAN code): NL 37BNGH 0285007416 BIC code: BNGHNL2G t.n.v. WonenBreburg. U mag de huur ook komen pinnen in één van onze woonwinkels. Maakt u hiervoor een afspraak via telefoonnummer 088-496 0000.

Klik hier om zelf online uw betaalwijze aan te passen.

Ik betaal mijn huur door middel van automatische incasso, wat is de reden dat mijn huur niet is afgeschreven?

Algemeen

Wij schrijven de huur altijd af rond de 1e van de maand, tenzij anders is afgesproken. WonenBreburg biedt u de mogelijkheid om een incassodatum te kiezen welke bij uw financiële situatie past. Er zijn drie incasso mogelijkheden. Op de 1e van de maand, op de 15e van de maand en op 25e van de maand (voorafgaand aan de nieuwe maand). Mocht de huur niet op de afgesproken datum zijn afgeschreven dan kan het zijn dat er op het moment dat wij de huur wilde afschrijven niet voldoende saldo op uw bankrekening stond. Het is belangrijk dat u de huur zelf naar ons overmaakt. Wij proberen de huur niet nogmaals af te schrijven.

Ik wil de automatische incasso aanvragen of juist stopzetten. Hoe kan ik dit doen?

Algemeen

Met een automatische incasso geeft u WonenBreburg toestemming om iedere maand uw huur van uw rekening af te schrijven. U bent dan altijd op tijd met uw huurbetaling. WonenBreburg schrijft de huur rond de 1e van de maand van uw bankrekening af. Is de 1ste van de maand niet haalbaar voor u, dan biedt WonenBreburg u ook de mogelijkheid om een incassodatum te kiezen welke bij uw financiële situatie past. Er zijn naast de 1ste van de maand, nog 2 andere incasso-data mogelijk, op de 15e van de maand en op de 25e van de maand (voorafgaand aan de nieuwe maand). U kunt telefonisch contact opnemen met WonenBreburg om de betaaldatum te wijzigen. Een automatische incasso kunt u online regelen.

  • Ook kunt u een machtigingskaart invullen en ondertekend naar ons opsturen / mailen.
  • Om de automatische incasso stop te zetten vult u de intrekkingskaart voor de automatische machtiging in.
  • Wij kunnen deze kaarten naar u opsturen.
  • Of u kunt deze kaarten ophalen in een van onze woonwinkels.
  • Wanneer u de huur automatisch wilt laten incasseren dan is het belangrijk dat u de automatische incasso voor de 10e van de maand heeft aangevraagd. Als u dit na de 10e van de maand doet wordt uw huur niet de volgende maand maar pas de maand daarna automatisch geïncasseerd.