Glasvezel

WonenBreburg kiest ervoor om, waar het kan, mee te werken aan het aanleggen van glasvezel. Glasvezel biedt veel meer mogelijkheden voor onze huurders. Door glasvezel is bijvoorbeeld zorg op afstand verlenen mogelijk, waardoor ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen.

Veel gevraagd over Glasvezel

Ben ik verplicht om gebruik te maken van het glasvezelnetwerk?

Algemeen

U bent niet verplicht om glasvezel te gaan gebruiken. Glasvezel is een extra aansluiting, dus alle overige aansluitingen (zoals breedband of coax) blijven bestaan en kunt u blijven gebruiken. Voor het gebruiken van de glasvezelaansluiting moet u zelf een abonnement bij een serviceprovider afsluiten.
Mocht u (nog) geen gebruik van de glasvezelaansluiting gaan maken, dan vragen wij u wel mee te werken aan het aanleggen van de aansluiting.

 

Hoe werkt het als ik gebruik wil maken van glasvezel?

Algemeen

*  De glasvezelaansluiting van KPN NetwerkNL is een open netwerk. Dit betekent dat u zelf de provider kiest voor internet, tv of bellen.

*  De aanleg van glasvezel en het kastje in de meterkast is gratis.

*  Als u een glasvezelabonnement voor tv, internet of telefoon wilt, sluit u deze zelf bij een serviceprovider en u betaalt zelf dit abonnement.

*  Bij oudere woningen moet vaak een stopcontact geplaatst worden. Dit wordt door WonenBreburg gedaan. 

Is glasvezel nieuw?

Algemeen

Diverse steden zoals Eindhoven, Amersfoort en Amsterdan hebben al glasvezel. Ook voor WonenBreburg is glasvezel niet nieuw. Ondertussen hebben veel studentencomplexen al een glasvezelaansluiting. Bovendien wordt bij nieuwbouwcomplexen in Tilburg tegenwoordig bijna altijd gekozen voor een glasvezelaansluiting omdat het toekomstbestendig is en omdat het gezien de huidige koperprijs vaak goedkoper is om woningen te voorzien van een glasvezelaansluiting.

Waar vind ik meer informatie over glasvezel?

Algemeen

Voor meer informatie over glasvezel verwijzen wij u door naar: www.kpnnetwerk.nl. Op deze website vindt u onder andere een filmpje met uitleg over het aanleggen en antwoord op veel gestelde vragen.
U kunt ook contact opnemen met KPN NetwerkNL door te bellen naar 088 006 37 44 of via facebook: www.facebook.com/KPNNetwerkNL

Waarom wordt tegenwoordig vaak glasvezel in woningen aangelegd?

Algemeen

  • Een glasvezelkabel vervangt de koperen telefoonaansluiting en de TV-aansluiting (de COAX-kabel). Een van deze twee kabels gebruik je daarnaast voor je internetverbinding. De capaciteit van deze koperen kabels is tegenwoordig vaak onvoldoende.
  • Glasvezel kan betere HD-TV en 3D-TV-signalen doorgeven. Daarnaast kan het een snellere internetverbinding tot stand brengen, waarbij een betere kwaliteit van beeld en geluid bereikt kan worden. Ook kun je sneller downloaden en uploaden, waardoor onder andere onderwijs op afstand en zorg op afstand mogelijk wordt.

Voor meer informatie over glasvezel verwijzen wij u door naar: www.kpnnetwerk.nl

Wanneer wordt mijn woning voorzien van een glasvezelaansluiting?

Algemeen

Voor meer informatie over het moment waarop uw woning glasvezelaansluiting krijgt kunt u de website www.kpnnetwerk.nl raadplegen. 

Worden woningen in Breda ook voorzien van glasvezel?

Algemeen

Er wordt voorlopig niet op grote schaal glasvezel aangelegd in de stad Breda. Wel kunnen grotere nieuwbouwcomplexen worden aangesloten op een glasvezelnetwerk.