Sleutels en afstandsbedieningen

De poorten en deuren van onze woongebouwen opent u met een sleutel of afstandsbediening.

Veel gevraagd over Sleutels en afstandsbedieningen

Mijn Hewi sleutel werkt niet meer. Wat moet ik nu doen?

Algemeen

  • Maak eenvoudig een afspraak om met uw Hewi-sleutel langs te komen bij een van onze kantoren. Let op: neem een geldig legitimatiebewijs mee. Deze willen wij graag zien.
  • Ons kantoor in Breda is gevestigd aan de  Schorsmolenstraat 48, 4811 VP, Breda, ons kantoor in Tilburg is gevestigd aan de  Joannes van Oisterwijkstraat 35, 5041 AB, Tilburg.
  • De baliemedewerker kijkt na of de Hewi sleutel kapot is; indien dit zichtbaar niet het geval is zal de medewerker de Hewi sleutel opnieuw voor u programmeren.
  • Mocht de Hewi sleutel daarna nog niet werken dan mag u terugkomen naar kantoor en zullen wij kosteloos de Hewi sleutel voor u vervangen. 
  • Wanneer de sleutel zichtbaar kapot is zijn de kosten voor u. De kosten voor het vervangen van een zichtbaar kapotte Hewi sleutel zijn € 40,-.
  • Als de hoofdhuurder niet in staat is om naar de woonwinkel te komen, dan moet hij/zij een machtiging uitschrijven. In deze machtiging moet het adres van de huurder en de naam van de gemachtigde worden vermeld. Tevens moet een geldig legitimatiebewijs worden meegegeven. De gemachtigde moet zich ook kunnen legitimeren.

Ik wil een sleutel bijbestellen (kwijt of extra). Hoe doe ik dat en wat zijn de kosten?

Algemeen

Tilburg

 • Sleutels van uw eigen voordeur kunt u bij iedere sleutelmaker bij laten maken.
 • Een NEMEF sleutel voor niet studenten kost ook

  € 20,-

  . Deze sleutel wordt bv gebruikt voor de poort aan de brandgang.
 • Wilt u een Multilock-sleutel bij laten maken? Alleen Donders Security kan deze sleutels bijmaken. Donders Security is gevestigd aan de Besterdring. U moet wel een legitimatiebewijs en een kopie van uw huurcontract meenemen. Studenten die een kamer huren aan de Goirkestraat, kunnen een extra kamersleutel bestellen via Donders Security.
 • De Hewi-sleutels kunnen alleen bijgemaakt worden door WonenBreburg. De hoofdhuurder kan de sleutel zelf afhalen, of iemand gemachtigd door de hoofdhuurder. De machtiging moet voorzien zijn van een kopie van het ID bewijs van de hoofdhuurder en van de gemachtigde.”  Gaat u sleutels ophalen? Vergeet dan niet uw geldig legitimatiebewijs mee te nemen. 
 • Als u een verloren sleutel wilt laten blokkeren en vervangen neem dan alle Hewi-sleutels mee die u nog wel in bezit heeft.
 • Heeft u toegang nodig tot uw watermeterkast buiten de woning? Neem dan contact op met uw buurtbeheerder, die kan de deur voor u openen. 
 • U kunt telefonisch een afspraak maken om een sleutel op te halen in onze woonwinkel aan de Joannes van Oisterwijkstraat 35, 5041 AB, Tilburg.

 Breda

 • Sleutels van uw eigen voordeur kunt u laten bijmaken bij iedere sleutelmaker.
 • De Hewi-sleutels kunnen alleen bijgemaakt worden door WonenBreburg. De hoofdhuurder kan de sleutel zelf afhalen, of iemand gemachtigd door de hoofdhuurder. De machtiging moet voorzien zijn van een kopie van het ID bewijs van de hoofdhuurder en van de gemachtigde.” Gaat u sleutels ophalen? Vergeet dan uw geldig legitimatiebewijs niet.
 • Als u een verloren sleutel wilt laten blokkeren of vervangen neem dan alle Hewi- sleutels mee die u nog wel in bezit heeft.
 • Woont u in een koopwoning in een complex met een vereniging van eigenaren? Dan kunt u via de vve-beheerder een nieuwe of extra sleutel aanvragen. De beheerder meldt dit aan WonenBreburg. U krijgt bericht van WonenBreburg als de sleutel voor u klaar ligt. Vervolgens komt u naar de woonwinkel. Vergeet niet uw oude Hewi-sleutel en een geldig identiteitsbewijs mee te nemen. De kosten voor extra sleutels zijn € 40,- per sleutel. 
 • Wilka sleutels kunt u alleen krijgen bij WonenBreburg. Als u het sleutelnummer doorgeeft, kijken wij of de sleutel op voorraad is. Als we de sleutel niet hebben, bestellen wij hem voor u. Een sleutel kost € 40,- Alleen de hoofdhuurder kan de sleutels afhalen.
 • Heeft u ooit een woning van WonenBreburg gekocht en wilt u een Wilka sleutel bestellen? Dan kost dit € 40,- Vergeet niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen en een bewijs van eigendom of een recent inkomstenformulier van de belastingdienst, als u uw sleutel komt ophalen. U kunt uw sleutel alleen met uw pinpas betalen.
 • Sleutels voor uw watermeterkast kunt u tijdens kantoortijden bij de woonwinkel aan de Schorsmolenstraat ophalen.
 • Huurders van Huize Raffy (Bernard de Wildestraat) gebruiken zogenoemde 'Blue chip keys' oftewel Winkhaus sleutels. Valt het complex onder een VVE? Neemt u dan contact met ons op, wij bestellen dan een nieuwe sleutel voor u. Valt het complex niet onder een VVE? Dan mag u contact opnemen met Huize Raffy. 
 • DOM-sleutels zijn enkel te verkrijgen voor bewoners woonachtig binnen het project 'Binnen-buiten' aan de Doornboslaan en Edisontraat in Breda en voor bewoners van de Grote Houw. Ook de VVE van het Dr. Struyckenplein kan sleutels voor huurders bestellen. De kosten voor een DOM-sleutel zijn € 20,- per stuk, dit is geen borg. Wij hebben het sleutel nummer nodig. U kunt ook bij een slotenmaker zelf extra DOM-sleutels bij laten maken.
 • Multilock-sleutels kunt u aanvragen via uw buurtbeheerder.
 • U kunt telefonisch een afspraak maken om een sleutel op te halen in onze woonwinkel aan de Schorsmolenstraat 48, 4811 VP, Breda.

 Bedrijfspanden

 • Hiervoor geldt hetzelfde als voor woningen in Tilburg / Breda.

Ik ben mijn sleutels kwijt. Wat moet ik nu doen?

Algemeen

U kunt uw sleutels binnenshuis of buiten zijn verloren. Liggen uw sleutels in huis? Dan kunt u twee dingen doen:

 • WonenBreburg kan proberen om u weer binnen te laten. Dit doen onze vakmannen als extra service, waar u voor moet betalen. U bent als bewoner namelijk zelf verantwoordelijk voor uw sleutels. Het is niet altijd mogelijk om meteen langs te komen.
 • U kunt een slotenmaker of sleutelservicebedrijf bellen. Zij zullen u ook een rekening sturen.

Wat kost de service bij WonenBreburg?
Tijdens kantooruren kost deze extra service voor de eerste deur (dit is meestal uw eigen voordeur) € 75,- en buiten kantooruren € 150,- . Een verloren afstandsbediening kost € 75,-.

Probeer kosten te voorkomen
Leg een reservesleutel bij familie, vrienden of buurman. En controleer voordat u de deur uitstapt of uw sleutelbos écht in uw jaszak of tas zit!

Sleutels binnendeuren/meterkast/brievenbus:

Wij hebben geen sleutels van binnendeuren (bv. slaapkamer), brievenbussen of meterkasten (in de woning). Het slot kan vervangen worden (kosten huurder € 37,50). Als het slot van de binnendeur van WonenBreburg is kan je aan de kopse (smalle) kant het merk en serienummer zien. Als je dit doorgeeft bij een slotenmaker maken ze een nieuwe sleutel voor ongeveer € 8.

Ik heb mezelf buitengesloten, wat nu?

Algemeen

De poorten en deuren van onze woongebouwen én uw eigen huurwoning opent u met een sleutel of afstandsbediening. Nieuwe huurders ontvangen drie sleutels en het is ook mogelijk om tegen betaling van borg extra sleutels te krijgen. Bij beëindiging van het huurcontract en bij inlevering van de sleutels krijgt u deze borg terug.

Service om u binnen te laten bij buitensluiting
Die extra sleutels zijn handig voor het geval u zichzelf per ongeluk buiten sluit, of uw sleutelbos kwijtraakt. Als u uw sleutels niet kunt vinden of binnen heeft laten liggen, kunt u twee dingen doen:

 • WonenBreburg kan proberen om u weer binnen te laten. Dit doen onze vakmannen als extra service, waar u voor moet betalen. U bent als bewoner namelijk zelf verantwoordelijk voor uw sleutels. Het is niet altijd mogelijk om meteen langs te komen.
 • U kunt een slotenmaker of sleutelservicebedrijf bellen. Zij zullen u ook een rekening sturen.

Wat kost de service bij WonenBreburg?
Tijdens kantooruren kost deze extra service voor de eerste deur (dit is meestal uw eigen voordeur) € 75,- en buiten kantooruren € 150,- .

Probeer kosten te voorkomen
Leg een reservesleutel bij familie, vrienden of buurman. En controleer voordat u de deur uitstapt of uw sleutelbos écht in uw jaszak of tas zit!

Wat moet ik doen als ik toegang wil krijgen tot de scootmobielruimte in mijn complex?

Algemeen

 • U kunt toegang aanvragen via uw buurtbeheerder.
 • Hierna kunt u zich melden bij de woonwinkel. U moet uw sleutels en een legitimatiebewijs meenemen. De kosten voor het verkrijgen van toegang tot de scootmobiel ruimte zijn € 6,25 per maand.

Ik wil mijn sloten laten vervangen. Hoe pak ik dit aan?

Algemeen

U kunt zelf een willekeurig bedrijf dat sleutels maakt inschakelen om uw sloten te vervangen. U kunt hiervoor ook WonenBreburg inschakelen.

Wat kost het vervangen van de sloten door WonenBreburg?
De eerste cilinder die u laat vervangen kost € 75,- (dit is meestal uw eigen voordeur of bv meterkastdeur). Elke volgende cilinder kost € 17,50. De kosten voor alleen het vervangen van het slot van de brievenbus zijn € 37,50. U krijgt bij deze nieuwe cilinders 3 nieuwe sleutels.

Let op! Extra kosten buiten kantooruren:

 • De kosten voor het vervangen van de cilinder in de avonden en in het weekend zijn € 150,-  voor de eerste deur. De daarop volgende cilinders kosten € 17,50 per cilinder.
 • Deze kosten voor sleutels en het vervangen van sloten gelden ook voor woningen waarbij sprake is van een vereniging van eigenaren.
 • Een verloren afstandsbediening kost € 75,-.

Ik ben mijn sleutels kwijt of ik heb mezelf buitengesloten en wil mijn sloten vervangen. Wie vervangt mijn sloten?

Algemeen

 • Gaat het om een gewone voordeursleutel van uw eigen voordeur? Dan kunt u zelf een willekeurig bedrijf dat sleutels maakt inschakelen. U kunt ook contact met WonenBreburg opnemen of zij de sloten kunnen vervangen. Hier zijn onderstaande kosten aan verbonden.
 • Bij beveiligde sleutels (Hewi, Wilka) vervangt WonenBreburg het slot. Wel moet u zich als hoofdbewoner altijd legitimeren. Ook brengt WonenBreburg kosten in rekening:

Kosten verhelpen buitensluiting tijdens kantooruren

De kosten voor het vervangen van de cilinder:

 • € 75,- voor de eerste deur (dit is meestal uw eigen voordeur);
 • € 17,50 voor elke volgende cilinder (meestal keuken-, bergings- of schuurdeur, poort, brievenbus).De kosten voor alleen het vervangen van het slot van de brievenbus bedragen € 37,50 of € 17,50 als het het tweede slot is wat vervangen moet worden.
 • De kosten voor het vervangen van een meterkast slot bedragen € 37,50 of € 17,50 als het het tweede slot is wat vervangen moet worden.

Kosten buiten kantooruren

 • De kosten voor het vervangen van de cilinder in de avond en in het weekend bedragen € 150,-  voor de eerste deur. De daarop volgende cilinders kosten € 17,50 per cilinder.
 • Deze kosten voor sleutels en het vervangen van sloten gelden ook voor woningen waarbij sprake is van een VVE.
 • Een verloren afstandsbediening in Tilburg en in Breda kost € 75,-.

 

Mijn iLOQ-sleutel werkt niet goed. Hoe weet ik of het aan de sleutel ligt of aan het slot?

Algemeen

Vraag 1: Hebben uw medebewoners hier ook last van?

Ja? Dan kan het zijn dat u de sleutel moet bijwerken. Of er is een probleem met het slot. U kunt de sleutel bijwerken door deze voor het oogje van een iLOQ-wandlezer te houden. Als het bijwerken klaar is, gaat er een groen lampje branden en/of hoort u een geluidje. 

Nee? Dan ligt het aan de sleutel.

Vraag 2: Geeft de sleutel ook problemen bij andere deuren?

Ja? En ook de wandlezer (als deze in het gebouw aanwezig is) geeft problemen: sleutelprobleem.

Nee? Dan is het waarschijnlijk een probleem van het slot. 

Is er een probleem bij 1 specifieke deur en werkt de sleutel soms wel en soms niet? Dan is het vaak een probleem van het slot. Het slot moet dan schoongemaakt of vervangen worden door het onderhoudsbedrijf.

Als de sleutel kapot is, dan werkt deze of niet of wel, maar bijna nooit af en toe. 

Ik heb een koopwoning. Hoe kan ik een Hewi-sleutel/iLOQ-sleutel of (hand)zender bestellen en wat zijn de kosten?

Algemeen

 • Er zijn gebouwen waar huurders van WonenBreburg Hewi-sleutels/iLOQ-sleutels of (hand)zenders voor de speedgate of garage gebruiken en een deel van de woningen verkocht is.
 • In dat geval geldt het volgende: heeft u een woning in een gebouw gekocht waar Hewi-sleutels/iLOQ-sleutels of (hand)zenders gebruikt worden? Meld u zich dan bij uw VVE-beheerder. Zij geven dit door aan WonenBreburg. Nadat u van ons een bevestiging heeft ontvangen kunt u de sleutel of zender  afhalen in onze woonwinkel.
 • Vergeet u niet uw oude Hewi-sleutel/iLOQ-sleutel en een geldig legitimatiebewijs mee te nemen? De kosten voor extra Hewi-sleutels zijn € 40,- per sleutel. De kosten voor een iLOQ-sleutel zijn € 25,-. Een nieuwe handzender kost € 75,-.
 • Dit bedrag moet u meteen met uw pinpas betalen. U krijgt dit geld niet terug, als u de sleutel inlevert. Het is dus geen borg. Bij verhuizing geeft u de sleutel door aan de volgende bewoner.


 

 

Waar kan ik een afstandbediening voor de parkeergarage bijbestellen?

Algemeen

Algemeen

 • Er wordt per verhuurde parkeerplaats slechts één afstandsbediening verstrekt, bijbestellen kan niet.
 • Vervanging van de batterij doet u zelf.
 • Bij verlies van een afstandsbediening of wanneer de afstandsbediening kapot is, kan de hoofdhuurder op vertoon van een geldig legitimatiebewijs een nieuwe komen halen in één van onze woonwinkels tegen € 75,- kosten.
 • Bent u zelf niet in de gelegenheid om te komen, zorg dan voor een machtiging.

 

 

Mijn afstandbediening is kapot. Hoeveel kost een nieuwe?

Algemeen

 • Een verloren of zichtbaar kapotte afstandsbediening in Tilburg en in Breda kost € 75,-. Maak een afspraak in onze woonwinkel voor een nieuwe afstandsbediening. Op vertoon van een geldig legitimatiebewijs of een machtiging kunnen we u een nieuwe verstrekken.
 • Het is niet mogelijk om een extra afstandsbediening bij te bestellen.
 • Vervanging van de batterij doet u zelf.

 

Ik huur een kamer of zelfstandige studenteneenheid. Wat kan ik doen bij buitensluiting?

Algemeen

De werkwijze bij huur van een kamer of zelfstandige studenteneenheid is gelijk aan de werkwijze bij huur van een reguliere woning. Heb je jezelf buiten gesloten? WonenBreburg kan tijdens kantoortijd de deur voor je openen, maar dit is niet kosteloos. De kosten bedragen € 75,- (er komt dan een vakman om je te helpen). Voor hulp bij buitensluitingen buiten kantooruren wordt € 150,-  in rekening gebracht (een externe slotenmaker wordt dan geregeld).

Ik heb mijn sleutels in de liftschacht laten vallen. Wat moet ik nu doen?

Algemeen

Het bedrijf dat de lift heeft geplaatst, kan uw sleutels eruit halen. De voorrijdkosten hiervan zijn voor de bewoners en de kosten bedragen tussen de € 150,- en €200,-

Ik woon in een huurwoning van de Havenmeester en mijn afstandsbediening is kapot. Wat moet ik doen?

Algemeen

Wat is de werkwijze als uw afstandsbediening het niet doet?

 • Bewoners dienen zelf te controleren of de batterij vervangen moet worden. Brandt het lampje niet? Dan moet er een nieuwe CR2032 batterij in. U moet dan zelf de batterij vervangen.
 • Doet de handzender het dan nog niet? Kijkt u dan op het informatie bord wat tegenover de lift hangt in het complex. Hierop staan de contactpersonen vermeld waar u zich kan melden met een kapotte afstandsbediening.
 • Tevens kunt u bij hen een melding maken als er een storing is aan het hek van de parkeergarage.
 • Wij adviseren u om altijd de afstandsbediening mee naar binnen te nemen. De koude kan een batterij sneller leegtrekken.

Ik woon in een huurwoning aan de Havendijk 55, 57, of 63 of Kempenaarplaats. Hoe kom ik aan een extra sleutel voor de algemene toegangsdeuren?

Algemeen

 • Deze sleutels kunt u alleen bij WonenBreburg in de WoonWinkel Tilburg halen.
 • Een sleutel kost € 40,- /stuk borg. Deze borg ontvangt u terug als u alle sleutels (incl. de extra sleutel) inlevert wanneer u het contract beëindigd.
  Is een sleutel niet op voorraad? Dan wordt deze voor u besteld. Gelieve rekening te houden met een levertijd. Dit kan een paar weken duren.

Ik heb mijn Hewi-sleutel/iLOQ-sleutel op kantoor opnieuw laten programmeren, maar hij werkt het nog steeds niet.

Algemeen

Wanneer uw sleutel opnieuw geprogrammeerd is en deze nog niet werkt, neem dan contact op met het KlantContactCentrum via 088-496 0000.  

We maken dan een afspraak om mogelijk de sleutel te vervangen.

Kan ik iemand anders machtigen om de sleutels van mijn woning op te halen?

Algemeen

Ja dat kan. Als iemand anders voor de hoofdhuurder sleutels komt halen of laten bijmaken, dan moet de hoofdhuurder een machtiging afgeven waarin staat dat iemand anders de sleutels mag ophalen.
Zo weten wij zeker dat we de sleutels van uw woning of gebouw aan de juiste persoon meegeven.

Als bijlage vindt u een leeg machtigingsformulier. U kunt dit formulier printen en invullen of u mag het ook overschrijven. Hierop staan alle gegevens die nodig zijn.
Zorg dat u altijd 2 ID-bewijzen bij heeft: 1 van de huurder en 1 van degene die de sleutels komt halen.

Mijn Hewi-sleutel werkt niet goed. Hoe weet ik of het aan de sleutel ligt of aan het slot?

Algemeen

Vraag 1: Hebben uw medebewoners hier ook last van?

Ja? Dan is er mogelijk een probleem met de cilinder. 

Nee? Dan ligt het aan de sleutel.

 

Vraag 2: Geeft de sleutel ook problemen bij andere deuren?

Ja? En ook de wandlezer (indien aanwezig in het complex) geeft problemen: sleutelprobleem.

Nee? Dan is het waarschijnlijk een cilinder probleem. 

Is een probleem bij 1 specifieke deur en werkt de sleutel soms wel en soms niet? Dan is het vaak een cilinder probleem. De cilinder moet dan schoongemaakt of vervangen worden door het onderhoudsbedrijf.

Als de sleutel kapot is, dan werkt deze of niet of wel, maar bijna nooit af en toe. 

Vraag 3: Wanneer moet de batterij vervangen worden?

Als de cilinder het helemaal niet meer doet op alle Hewi-sleutels die u in uw bezit heeft. De batterij moet dan door het onderhoudsbedrijf worden vervangen.

Ik kan met mijn sleutel niet (meer) in een technische ruimte. Hoe kan dat?

Algemeen

Een technische ruimte is bijvoorbeeld een ruimte met een meterkast of een ruimte waar de watermeter zit. Technische ruimtes kunnen per woongebouw verschillen. De overheid heeft regels gemaakt voor wie er in technische ruimtes in gebouwen mogen. Dat heeft te maken met veiligheid. Je mag ook geen spullen opbergen in technische ruimtes, vanwege gevaar voor brand. Spullen kunnen makkelijk in brand vliegen als er bijvoorbeeld kortsluiting ontstaat.

De regels van de overheid zijn er al langer. Op jouw elektronische sleutel staan de rechten voor de ruimtes waar jij in mag. Daar hoort de technische ruimte niet bij. Heb je één keer toegang nodig tot een technische ruimte? Neem dan contact op met je buurtbeheerder.