Ongedierte

Heeft u ongedierte, zoals muizen, wespen, kakkerlakken, zilver- of papiervisjes of ratten in uw woning of woonomgeving? In de meeste gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. Als u zelf verantwoordelijk bent, zijn de kosten ook voor uw rekening. U kunt via internet zoeken naar tips of een professionele ongediertebestrijder. Ook verkopen bouwmarkten vaak middelen om ongedierte te bestriijden. 
Op https://www.meldpuntongedierte.nl vindt u meer informatie over het voorkomen en bestrijden van dierplagen.

Veel gevraagd over Ongedierte

Ik heb last van ongedierte, zoals muizen, wespen, kakkerlakken of ratten. Waar kan ik dat melden?

Algemeen

  • Ben je de enige die last heeft van ongedierte? Dan kun je zelf een ongediertebestrijder bellen. De kosten voor bestrijding betaal je zelf.
  • Hebben ten minste 3 bewoners van aaneengesloten woningen (daar mogen ook koopwoningen tussen zitten) er last van? Dan is het een plaag. Bel dan onze klantenlijn: 088-496 00 00.  WonenBreburg zorgt er dan voor dat het ongedierte wordt weggehaald.
  • Als je ongedierte meldt, komt je buurtbeheerder langs om te kijken wat er aan de hand is. Blijkt dat het ongedierte waarschijnlijk is ontstaan door je eigen gedrag? Dan zou het kunnen dat je de kosten toch zelf moet betalen. Houd dan rekening met een paar honderd euro. Denk bij gedrag aan: elke dag brood naar buiten gooien, de vogels voeren op het balkon of in de tuin, een vervuilde woning, etensresten in je tuin.
  • Het bedrijf Rentokil komt ook bij je langs om de situatie te bekijken. Zij kijken wat er nodig is om het ongedierte weg te halen. Rentokil stelt ook vast of het ongedierte echt door eigen gedrag is ontstaan.

Ratten of ander ongedierte in de tuin (niet in de woning):

Wespen/bijen

  • WonenBreburg haalt geen wespen- of bijennesten weg. Dat regel je zelf. De kosten betaal je ook zelf.
  • Bijen zijn een beschermde diersoort. Die moet je altijd door een imker laten weghalen.
  • Je kunt op internet zelf een imker of wespenbestrijder zoeken.

Wat zijn de kosten voor het laten verwijderen van ongedierte in Breda of Tilburg?

Algemeen

  • Hiervoor kunt u contact opnemen met Rentokil voor Breda tilburg (0800) 2378745