Woongroep

In een woongroep vinden bewoners het leuk om samen activiteiten te doen. Daarom zoeken bewoners van een woongroep naar nieuwe bewoners met dezelfde ideeën en interesses.

Veel gevraagd over Woongroep

Wat is een woongroep?

Algemeen

Een woongroep bestaat uit mensen die ervoor kiezen om gezamenlijk te gaan wonen. De bewoners van de woongroep maken samen hun eigen afspraken en regels. U huurt een appartement met een eigen woonkamer, keuken, slaapkamer(s) en badkamer. Daarnaast zijn er ruimten zoals een woonkamer, keuken en tuin die u samen kunt delen. U kunt altijd kiezen tussen de gezamenlijke woonkamer of uw eigen woonkamer. Zelf uw eten klaarmaken of samen koken en eten.

Welke woongroepen zijn er?

Algemeen

WonenBreburg verhuurt woningen in de volgende woongroepen in Tilburg. Hieronder vindt u een beschrijving van de woongroepen die er zijn. De leden van de woongroep kiezen zelf de nieuwe bewoner. Bij elke woongroep staat hoe u zich kunt aanmelden als u interesse heeft.

Samen Verder: 20 appartementen op de begane grond in het centrum
Woongroep van 50-plussers die meer sociale contacten willen hebben. Er ligt een prachtige tuin van 1200 m2, die iedereen kan onderhouden. Een rustige plek in het centrum van Tilburg. De woningen liggen vlakbij theaters, bibliotheek en supermarkten. In de gemeenschappelijke ruimten ontmoeten bewoners elkaar, maar achter ieders voordeur staat privacy voorop. Ga voor meer informatie over de woongroep en contactgegevens naar woongroep-Samenverder.

Villa Verdi: 7 appartementen op de begane grond aan het Verdiplein
Woongroep van 50-plussers. Wijkcentrum Ypelaar, het winkelcentrum en de bushalte zijn op loopafstand. Er is een mooie gemeenschappelijke tuin en een ontmoetingsruimte. Bovendien is er een aparte logeerkamer met badkamer en toilet voor logerende familieleden of vrienden. Heeft u interesse? Dan kunt u zich aanmelden via een advertentie op Woning in Zicht. In de advertentie staat dan duidelijk vermeld dat het om een woongroep gaat en dat de leden van de woongroep de nieuwe bewoner kiezen.

De Medeklinkert: 14 duo-kamers in het centrum
Woongroep van 25-plussers die veel samen ondernemen: er wordt dagelijks samen gegeten in de gemeenschappelijke keuken of woonkamer en iedereen heeft specifieke huishoudelijke taken. Er ligt verder een prachtige tuin die iedereen kan gebruiken en onderhouden. Het is een rustige plek in het centrum van Tilburg en pal achter het station. Kijk hier voor meer informatie over de woongroep of mail naar demedeklinkert@gmail.com

Brucknerhaghe: 23 appartementen aan de Brucknerlaan
Woongroep voor 55-plussers in de wijk De Schans. Met een prachtige binnentuin inclusief jeu de boulesbaan. Het winkelcentrum Wagnerplein, verzorgingscentrum De Heikant, zwembad en sportgelegenheid De Drieburcht en bushaltes zijn op loopafstand. Informatie kunt u krijgen bij de voorzitter van de woongroep, mevr. L. Molenschot, Brucknerlaan 42, 5011 DN Tilburg. Zij is te bereiken via email: liamolenschot@gmail.com.

De Tandem: 6 appartementen vlakbij het Wilhelminapark
Kleine woongroep van 25-plussers die houden van een gezonde balans tussen de gezelligheid van samenwonen en veel privacy in de eigen ruimtes. Het pand ligt in een rustige, groene omgeving en is speciaal ontworpen voor woongroepbewoning. De bewoners delen keuken, sanitair, een grote tuin, en een aantal gemeenschappelijke ruimtes. Onderhoud aan huis en tuin wordt geregeld gezamenlijk opgepakt en dagelijks wordt er samen gegeten. Af en toe komt er een woning vrij. Interesse? Neem contact op via woongroepdetandem@ziggo.nl.

Wanneer op de lijst van de woongroep geen aanmeldingen staan, wordt de te verhuren woning via Woning in Zicht aangeboden.

WonenBreburg verhuurt ook woningen in woongroepen in Breda. Kijk hiervoor op Klik voor Wonen.