Woningaanbieding

Heeft u een woning aangeboden gekregen? Bent u benieuwd wat daar allemaal bij komt kijken en waar u rekening mee moet houden? Hieronder leest u er meer over.

Veel gevraagd over Woningaanbieding

Hoe kom ik aan een plattegrond van de aangeboden woning?

Algemeen

Tilburg

 • U kunt een plattegrond krijgen op Woning in Zicht. De plattegrond staat vermeld bij de advertentie van de woning.

Breda

 • U kunt een plattegrond krijgen op Klik voor Wonen. De plattegrond staat vermeld bij de advertentie van de woning.

Hoe krijg ik de woning aangeboden bij een automatische woning aanbieding?

Algemeen

De aanbieding voor de woning ontvang je per e-mail. We vragen je altijd om binnen 24 uur via de site van Klik voor Wonen aan te geven of je interesse hebt. Je krijgt dan de contactgegevens te zien om de woning te bezichtigen. Je hebt 3 dagen de tijd om via de site van Klik voor Wonen te reageren of je de woning gaat accepteren. Hierna volgt de controle van uw gegevens.

Hoe krijg ik een aanbieding voor een kamer of zelfstandige studenteneenheid?

Algemeen

 • Een aanbieding voor een kamer ontvang je via de mail.
 • We vragen je altijd om binnen 24 uur per mail te laten weten of je interesse hebt of niet. Je kunt ook aangeven op Klik voor Kamers dat je interesse hebt. Daarna kun je naar de kamer gaan kijken. Is de kamer nog verhuurd? Dan mailen we je de contactgegevens van de huidige huurder door.

Wil je de kamer huren? Dan hebben we de volgende gegevens van je nodig:

 • Bewijs van de onderwijsinstelling waar je studeert;
 • Getekend antwoordformulier;
 • Bij deeltijd: inkomensgegevens d.m.v. een IBRI-formulier (deze kun je gratis opvragen bij de Belastingdienst via 0800-0543);
 • Is de kamer al leeg? Dan maken we een afspraak met je zodat je de sleutels kunt komen halen, om te gaan kijken. Bij de afspraak vermelden we op welk kantoor je de sleutels kunt komen halen. 
 • Mocht je de kamer willen weigeren, kun je dit aangeven op Klik voor Kamers of stuur een mail naar student@wonenbreburg.nl.
 • Overname is een zaak tussen huurder en kandidaat. Zet samen zwart op wit wat overgenomen wordt, zodat er geen misverstanden over kunnen ontstaan.

Kijk voor meer informatie en handige tips op de Facebookpagina van WonenBreburg Studentenhuisvesting.

Hoe laten jullie mij weten dat ik een woning aangeboden krijg?

Algemeen

Breda

 • Wanneer wij u een woning aanbieden, sturen wij u een e-mail met gegevens over de woning. Als u inlogt op Klik voor Wonen ziet u ook dat u een woning aangeboden heeft gekregen.

Tilburg

 • Wij proberen u altijd eerst te bellen. Krijgen we u niet aan de lijn? Dan sturen wij u een e-mail . In de e-mail leest u dat wij geprobeerd hebben contact op u te nemen, het adres van de woning waar het over gaat en de datum waarop u uiterlijk contact met ons op moet nemen. Als u inlogt ziet u ook dat u een woning aangeboden heeft gekregen.

Hoeveel tijd krijg ik om te beslissen als jullie mij een woning aanbieden?

Algemeen

U krijgt 4 werkdagen de tijd om te reageren en te beslissen of u de woning wilt huren. Het liefst krijgen wij zo snel mogelijk een reactie van u.

Ik heb een aanbieding ontvangen voor een groepsbezichtiging. Wat moet ik doen?

Algemeen

 • Tilburg: Een groepsaanbieding betekent dat u met 9 andere kandidaten bent uitgenodigd om de woning te bezichtigen. In de brief staat wanneer wij u verwachten, u mag samen met de andere kandidaten de woning gaan bezichtigen. Dit gebeurt samen met een medewerker van WonenBreburg. Daarna moet u met alle gevraagde gegevens naar het kantoor komen voor de inkomstencontrole.
 • Breda: Een groepsbezichtiging betekent dat u met meerdere kandidaten bent uitgenodigd om de woning te bezichtigen. U ontvangt een email met alle informatie over de bezichtiging. Via de site van Klik voor Wonen geeft u aan of u naar de bezichtiging komt.  Tijdens de groepsbezichtiging is een medewerker van WonenBreburg aanwezig om u en de andere kandidaten de woning te laten zien. U moet alle gegevens bij u hebben tijdens het bezichtigen. De woning wordt aan degene toegewezen die als eerste op de lijst staat en tijdens de bezichtiging alle gegevens bij zich heeft.

Ik heb een woning aangeboden gekregen en wil deze gaan huren. Hoe nu verder?

Algemeen

Heeft u via Klik voor Wonen of Woning in Zicht aangegeven dat u de woning wilt gaan huren? Dan worden uw gegevens gecontroleerd door een medewerker van WonenBreburg. De medewerker controleert of de bewijsstukken, zoals uw inkomensgegevens en de eventuele verhuurdersverklaring in orde zijn. Ook controleert de medewerker of u geen huurschuld heeft. Is alles akkoord? Dan accepteert de corporatie u als nieuwe huurder en maakt de medewerker afspraken met u over het tekenen van het huurcontract. Let op: het accepteren van een woning is niet vrijblijvend. Ziet u later toch af van de woning? Dan zijn daar kosten aan verbonden!

Ik heb een woning aangeboden gekregen maar ik heb geen interesse. Hoe kan ik de woning weigeren?

Algemeen

 • Tilburg: U kunt dit via Woning in Zicht aangeven. U moet hiervoor inloggen. Ga daarvoor naar Mijn pagina. Daar kunt u aangeven dat u geen interesse heeft in een woning die wij aanbieden.
 • Breda: U kunt dit via Klik voor Wonen. U moet hiervoor inloggen. Ga daarvoor naar Mijn pagina, aan mij toegewezen. Daar kunt u aangeven dat u de woning die wij hebben aangeboden wilt weigeren.

Waarom biedt WonenBreburg woningen automatisch aan?

Algemeen

Nu moet u, als u als eerste in de kandidatenlijst staat, wachten op een aanbieding van de medewerker. Soms duurt dat een paar dagen. Door automatisch aanbieden krijgt u sneller een aanbieding. En als u de woning weigert, krijgt de volgende kandidaat direct de aanbieding. U weet dus sneller waar u aan toe bent. En kunt uiteindelijk ook sneller de woning gaan huren.

Wanneer mag ik de woning die ik aangeboden heb gekregen gaan bezichtigen?

Algemeen

 • Tilburg: Als u een woning toegewezen heeft gekregen dan mag u de woning gaan bezichtigen. U kunt hiervoor contact opnemen met de afdeling Verhuur van WonenBreburg. Wanneer u de woning wilt accepteren, dan kunt u een afspraak maken voor de inkomstencontrole. Dit doen we binnen 5 werkdagen. Wanneer u voldoet aan de inkomenseisen mag u de woning gaan huren.
 • Breda: U kunt contact opnemen met huidige bewoner en vragen of u de woning mag komen bezichtigen. Het telefoonnummer staat op uw aanbiedingsbrief. U kunt uw brief meenemen als bewijs dat u de woning aangeboden heeft gekregen. Staat de woning leeg of is er steeds niemand thuis? Dan kunt u contact opnemen met de afdeling Verhuur van WonenBreburg. Wanneer u de woning wilt accepteren, dan kunt u een afspraak maken voor de inkomstencontrole. Dit doen we binnen 5 werkdagen. Wanneer u voldoet aan de inkomenseisen mag u de woning gaan huren.

Wat betekent automatisch aanbieden?

Algemeen

Automatisch aanbieden betekent dat de eerste kandidaat de woning aangeboden krijgt, direct nadat de advertentietermijn is verstreken. U hoeft dus niet meer te wachten tot een medewerker de aanbieding doet.

Wat zijn de verschillen tussen automatisch en niet-automatisch aanbieden?

Algemeen

In Woning en Zicht, Klik voor Kamers en Klik voor Wonen worden alle woningen/kamers automatisch aangeboden aan de kandidaat die volgens de kandidatenlijst aan de beurt is.
Soms kiest Wonen Breburg ervoor om de woning/kamer persoonlijk aan te bieden. Vaak wordt hiervoor gekozen bij bv. een ouderen complex of een woning/kamer die wat meer toelichting vereist.

Welke gegevens moet ik aanleveren als ik een huurwoning in de vrije sector wil gaan huren?

Algemeen

Om te bepalen of u in aanmerking komt voor de woning moeten gegevens omtrent uw huishoudsamenstelling en inkomen juist zijn. Hiervoor hebben wij de volgende gegevens van u nodig: Werkgeversverklaring Kopieën van de 3 meest recente (maand)loonstroken. Kopie van jaaropgave van het afgelopen jaar. Origineel IB-60/IBRI formulier (dit formulier kunt u opvragen bij de belastingdienst). Kopie van de bankafschriften met de laatste 3 salarisstortingen. Verhuurdersverklaring. Dit is een verklaring van goed gedrag van uw huidige verhuurder. Deze mag niet ouder zijn dan drie maanden of een verklaring van de hypotheekverstrekker, dat u de hypotheek altijd op tijd heeft betaald.

Let op: Minimale jaarinkomen is afhankelijk van de huurprijs van de woning. Wanneer u een eigen ondernemer (ZZP-er) bent, vragen wij u om aanvullende informatie te overleggen, zoals een verlies&winst rekening, balans, prognose van het komende jaar etc.

Welke gegevens moet ik aanleveren als ik een kamer of zelfstandige studenteneenheid aangeboden heb gekregen?

Algemeen

Wil je de kamer huren? Dan hebben we de volgende gegevens van je nodig:

 • Officieel bewijs van inschrijving bij de onderwijsinstelling waar je studeert;
 • Volg je een deeltijdopleiding? Dan hebben we je inkomensgegevens nodig. Deze kun je opvragen bij de Belastingdienst d.m.v. een IBRI-formulier (deze kun je gratis opvragen bij de Belastingdienst via 0800-0543;
 • Getekend antwoordformulier.