Nieuwbouw

WonenBreburg probeert ieder jaar nieuwe woningen te bouwen en op te leveren. Hiermee verbeteren we het wonen en leven in onze wijken.

Veel gevraagd over Nieuwbouw

Hoe wordt een nieuwbouwwoning opgeleverd?

Algemeen

  • Dit is per project verschillend.
  • Een nieuwbouwhuurwoning leveren we in principe compleet op.
  • Soms leveren we de woning casco op.

Hoe weet ik wanneer er ergens gebouwd gaat worden?

Algemeen

  • U kunt op verschillende manieren informatie vinden over nieuwbouwprojecten.
  • De gemeente, internet, huis-aan-huisbladen zoals Stadsnieuws in Tilburg, de TilburgseKoerier, Stadsblad Tilburg, Stadsblad Breda en de Bredase Bode, Brabants Dagblad

Hoe kunnen woningzoekenden zich aanmelden voor de nieuwbouw sociale huurappartementen op het Paletplein (Kobaltstraat) in Tilburg?

Algemeen

Sociale huurappartementen

Om in aanmerking te komen voor een sociale huurappartement voor dit project te Tilburg dient u zich in te schrijven bij Woninginzicht. Meer informatie over deze website en de werking ervan is te vinden op  https://www.woninginzicht.nl/ . Geef in uw zoekprofiel aan dat u op zoek bent naar een woning in de wijk wandelbos in Tilburg en dat u een tipbericht wilt ontvangen. U krijgt dat automatisch een email als de appartementen in verhuur gaan. U moet vervolgens reageren op de advertentie. U kunt alleen in aanmerking komen voor de appartementen in de sociale huur als uw bruto gezinsjaarinkomen niet boven de € 30.175,- uitkomt (peil 01-01-2017). In verband met het passend toewijzen krijgen  bepaalde inkomensgroepen voorrang bij de toewijzing, afhankelijk van de definitieve huurprijs en de gezinssamenstelling.

Hoe kom ik in aanmerking voor een nieuwbouw woning?

Algemeen

  • Huurwoningen: u moet ingeschreven staan als woningzoekende in Tilburg via de website Woning in Zicht of in Breda via de website Klik voor Wonen. Zodra het nieuwbouwproject opgeleverd wordt, komen er advertenties waar u op kunt reageren.
  • Koopwoningen: Op onze website kunt u zien welke nieuwbouwprojecten er opgeleverd worden/zijn. Hiervoor kunt u uw interesse aangeven bij onze makelaars.