Woningwaardering

Het Woningwaarderingsstelsel (WWS) is een landelijk systeem waarmee de kwaliteit van uw huurwoning wordt bepaald. Elk onderdeel van een woning, zoals de oppervlakte, WOZ-waarde en energiewaardering, krijgt punten. Bij elkaar opgeteld leveren de punten een maximale huurprijs op. Uw huurprijs (zonder servicekosten) mag nooit meer zijn dan deze maximale huurprijs. Wilt u weten hoeveel punten uw woning heeft en wat uw maximale huurprijs is? Klik op onderstaande button om in te loggen op uw account. U kunt dan onder 'Mijn Woning' uw woningwaarderingspunten inzien. Onder 'Mijn gegevens' vindt u uw maximale huurprijs. Voor meer informatie over de woningwaardering kunt u kijken op www.huurcommissie.nl

Veel gevraagd over Woningwaardering

Wat is het Woningwaarderingsstelsel (WWS)?

Algemeen

Het Woningwaarderingsstelsel (WWS) is een landelijk systeem waarmee de kwaliteit van uw huurwoning wordt bepaald. Elk onderdeel van een woning, zoals de oppervlakte en isolatie, krijgt punten. Bij elkaar opgeteld leveren de punten een maximale huurprijs op. Uw huurprijs (zonder servicekosten) mag nooit meer zijn dan deze maximale huurprijs. U kunt uw maximale huurprijs zien in ons huurdersportaal.
Kijk ook op www.huurcommissie.nl voor meer informatie over de puntentelling de maximaal toegestane huurprijs.

U kunt ook contact opnemen met Wonenbreburg via 088-496 00 00. Wij kunnen het aantal WWS-punten voor u opzoeken in ons klantensysteem.

Wat is de WOZ-waarde van mijn huurwoning?

Algemeen

  • De afkorting WOZ betekent Waardering Onroerende Zaken en geeft de waarde van de woning weer zoals de gemeente deze heeft bepaald.
  • U kunt de WOZ-waarde opvragen bij uw gemeente en inzien op Mijn WonenBreburg.
  • Vanaf 2016 krijgt u jaarlijks binnen 8 weken een WOZ-beschikking met de WOZ-waarde.
  • Bent u het niet eens met de WOZ-waarde van uw huurwoning? Dan kunt u bezwaar maken bij de gemeente. U kunt geen bezwaar maken bij WonenBreburg.

Wat is de maximaal toegestane huurgrens voor mijn woning?

Algemeen

  • De maximaal toegestane huurgrens van uw woning wordt bepaald door het aantal WWS-punten.
  • WWS staat voorWoningWaarderingStelsel. Het aantal punten kunt u berekenen op basis van het formulierpuntentelling die u kunt vinden op www.huurcommissie.nl. Klik op‘Downloads’ en kijk onder het kopje ‘Woningwaardering’.
  • Er is een apart formulier voor zelfstandige en voor onzelfstandige woningen.
  • U kunt vervolgens het aantal punten opzoeken in de tabel ‘Maximalehuurprijs 2013’.
  • De link naar deze tabel ziet u ook onder het kopje‘Woningwaardering’ en verschilt ook weer voor zelfstandige enonzelfstandige woningen.
  • U kunt ook contact opnemen met WonenBreburg via onze klantenlijn 088-496 00 00, wij kunnen het aantal WWS-puntenvoor u opzoeken in ons klantensysteem.