Jaarverslagen

In ons jaarverslag kunt u lezen hoe ons werk, mét de focus op betaalbaarheid en optimale dienstverlening, uitpakt voor onze huurders en partners, in onze woningen en wijken, de financiën en de ontwikkeling van het bedrijf.

Lees hier het uitgebreide jaarbeeld 2021.

Jaaroverzicht 2021
Doen wat je belooft en dat laten zien. Ook laten zien wat nog niet is gelukt of op welke ambities je nog niet zover bent.

Dat is wat we in het jaarbeeld doen. Wij laten u zien hoe ver we staan met onze ambities uit het ondernemingsplan 2021-2024. Het jaar 2021 was het jaar waarin ‘coronamaatregelen’ bijna normaal werden, maar ook het jaar waarin volkshuisvesting en betaalbaarheid terug in het middelpunt van de belangstelling kwamen.

We werken hard aan de beschikbaarheid van voldoende huurwoningen, maar juist ook de betaalbaarheid van het wonen komt steeds meer onder druk te staan. Dat komt niet zozeer door de huurniveaus: wij voeren immers al jarenlang een zeer gematigd huurprijsbeleid. Het is met name de stijging van de (energie)prijzen die bij onze huurders hard aankomt. Deze omstandigheden vragen méér van ons dan alleen het in stand houden, verbeteren en toevoegen van betaalbare huurwoningen.

We hebben in 2021 al de eerste resultaten geboekt, zoals een aparte duurzaamheidsstroom waardoor onze huurders op eigen verzoek zonnepanelen kunnen laten leggen.

Kijk zelf wat u ervan vindt en laat het ons vooral weten. U leest over de 6522 zonnepanelen die we plaatsten, over gemengd wonen in de Rijpstraat, over 420 woningen die we aardgasvrij maakten, bekijk ons filmpje over Nieuwbouw en Verduurzaming.

En klik vooral ook door op de filmpjes waarin Huurders aan het woord zijn. Maria over haar weggeefwinkel, per week 15 gezinnen die bij haar spullen komen ophalen (of brengen) en warmte krijgen en die hun schaamte langzaam overwinnen of kijk naar Naima over langdurig met enthousiasme kinderen betrekken bij de leefbaarheid in hun wijk. En meer.

ANBI-registratie
Bekijk hier het standaardformulier publicatieplicht Volkshuisvesting ANBI 2021.