50 jaar woonplezier in Breda Oost

50 jaar huren! Dat vinden we bijzonder en laten we dus niet zomaar voorbijgaan. Een bijzondere mijlpaal voor Bert (89) en Lies (83) van Gageldonk, die in Breda Oost wonen. Samen kijken ze met warme herinneringen terug op een halve eeuw woonplezier bij WonenBreburg.

In 1973 ruilde het echtpaar Bert en Lies hun flat in Breda in voor het huis dat nu al zo lang hun thuis is. “In die flat werd onze zoon geboren. Ik moest telkens zeven verdiepingen omhoog via de trap; dat was best lastig met een baby. We waren heel blij dat we hier naartoe konden verhuizen”, vertelt Lies. De woning zag er vijftig jaar geleden heel anders uit. Een geiser op zolder bijvoorbeeld, en een glazen scheidingswand in de woonkamer. “Zelf hebben we ook het een en ander aangepakt, zoals het tegelwerk in de wc, de tussendeur, het stucwerk en de steenstrips tegen de muur. We hebben ons best gedaan om er een fijne plek van te maken.”

Familie en muziek
Bert en Lies koesteren hun plekje. Lies: “Het is echt een fijne plek om te wonen, met winkels in de buurt en een bushalte om de hoek.” Ze zitten graag in de grote stoelen in hun woonkamer. Hier hebben ze goed zicht op het pleintje voor hun huis. “Vroeger zat hier tegenover een kleuterschooltje. Dat was heel leuk voor onze drie kinderen. Inmiddels hebben we ook zes kleinkinderen en vier achterkleinkinderen!”

Het huis vulde zich door de jaren heen niet alleen met gezelligheid van familie, maar ook met muziek. Bert was lid van de Electronica's, de band uit Sint Willebrord die in 1980 een wereldhit scoorde met de Vogeltjesdans. Lies heeft zelfs mee opgetreden in een vogelpak. Nog steeds zijn ze dol op muziek: Bert bespeelt alt-instrumenten en Lies altsaxofoon.

WonenBreburg
Lies en Bert zijn positief over het contact met WonenBreburg. "Als er iets aan de hand is, staan ze direct paraat om te helpen. Ze willen het dan het liefst gisteren al oplossen”, vertelt Lies. Ook hebben ze fijn contact met buurtbeheerder Martien. “Vanaf ons eerste contact voelde het meteen goed.”

"We hebben ons best gedaan om er een fijne plek van te maken"