Beter een goede buur, dan een verre vriend - hoogste punt Rijpstraat

Betere een goede buur dan een verre vriend. Dat is de gedachte achter het gemengd wonen project in de Rijpstraat in Breda. Daarom ging donderdag 22 september, naast een vlag, ook een hart omhoog om het hoogste punt te vieren. In dit nieuwbouwcomplex ontstaat straks een levendige community waar iedereen meedoet en meetelt. Of je nu jong of oud bent, alleen of met z’n tweeën, met of zonder hulpvraag. De bewoners kiezen er bewust voor om een goede buur te zijn. Samen een kop koffie drinken, een buurtactiviteit organiseren, een handje helpen bij het plakken van een fietsband of bij de administratie. Zo ontstaat een woonplek waar iedereen zich thuis voelt.

Wethouder Arjen van Drunen en cliënten- en huurdersvertegenwoordigers van Prisma, SMO, SOVAK, WonenBreburg en Zintri Zorggroep telden samen met de gemeenteraad af tot de vlag het hoogste punt bereikte. Zo is het nieuwbouwcomplex van de 53 zelfstandige sociale huurappartementen weer een stap dichterbij. In het tweede bouwblok aan de Nansenweg bouwt WonenBreburg 57 reguliere sociale huurappartementen, twee- en driekamerappartementen, met name voor senioren uit de wijk. De nieuwbouw is naar verwachting medio 2023 klaar.

Op deze middag kreeg de gemeenteraad uitleg over deze vernieuwende woonvorm. Zij bekeken samen met de partners en cliënten- en huurdersvertegenwoordigers wat dit betekent in de praktijk.