"Ik ben heel blij met mijn nieuwe zonnepanelen." Zonnepanelen dankzij WonenBreburg

Zonnepanelen zijn hot! Zonne-energie is duurzaam én kan de energiekosten flink omlaag brengen. En goed nieuws: sinds kort kunt u ook bij WonenBreburg zonnepanelen aanvragen. WonenBreburg regelt het. Leonie de Laat (72) uit de Tilburgse wijk Theresia is een van de eerste huurders waar de zonnepanelen gelegd werden. “Zonder WonenBreburg had ik dit niet kunnen doen; ik ben er heel blij mee. Laat de zon nu maar schijnen!”Huurders die interesse hebben kunnen dankzij het zonnepanelenproject van WonenBreburg sinds kort zelf zonnepanelen aanvragen voor hun (eengezins) woning. Als de woning en het dak geschikt zijn, neemt WonenBreburg de investeringskosten, installatie én het onderhoud voor haar rekening. De huurder betaalt dan per maand een klein bedrag aan servicekosten, maar gaat er op jaarbasis dankzij een lagere energierekening altijd op vooruit.

Zonnepanelen dankzij WonenBreburg
Leonie de Laat woont al meer dan 30 jaar in haar fijne eengezinswoning in hartje Tilburg. Toen zij hoorde over het zonnepanelenproject van WonenBreburg was ze direct enthousiast, vertelt ze. “Ik wilde graag zonnepanelen vanwege het milieu, en omdat het kosten bespaart natuurlijk. Maar het is toch een hele investering. Zelf heb ik het geld niet op de plank liggen om ze aan te schaffen. Daarom was ik heel blij toen ik een brief van WonenBreburg kreeg over dit project!”

Binnen drie weken geregeld
Leonie belde naar WonenBreburg, diende een aanvraag in en nog geen drie weken later liggen er zes gloednieuwe panelen op haar dak. “Het is heel netjes geregeld allemaal”, vindt de trouwe huurster. “Nadat ik een aanvraag had ingediend, kwamen er monteurs van installateur Feenstra langs. Zij keken of mijn dak geschikt was en hoeveel panelen, in mijn situatie, rendabel zou zijn.” Er werd een nieuwe afspraak gemaakt en niet veel later werden de omvormer, het frame en zes panelen geplaatst. “Hartstikke fijn dat het zo snel is gegaan allemaal.”

Hart voor duurzaamheid
Net als WonenBreburg vindt Leonie duurzaamheid belangrijk. “Ik zet me er graag voor in. Zo doe ik vrijwilligerswerk bij de ReShare Store, een tweedehands- en vintage kledingwinkel van het Leger des Heils in de Willem II-straat. Zo draag ik eraan bij dat kleding en spullen een tweede leven krijgen. Verder heb ik onlangs een houten regenton voor in de tuin aangeschaft en scheid ik al mijn afval. Ook met de zonnepanelen draag ik nu mijn steentje bij aan een beter milieu. Mijn kleinkinderen van 13 en 15 zeggen wel eens: ‘Oma, wij moeten later ook nog leven op deze planeet’.” Leonie moet lachen. Met een knipoog: "Dan zeg ik: Ja, daar wordt aan gewerkt!”

Klaar voor de toekomst
“Dat WonenBreburg huurders op deze manier de kans biedt om zonnepanelen aan te schaffen, vind ik heel goed. Met deze regeling lever je er zelf niets op in en blijft duurzaam en prettig wonen betaalbaar, dat is heel fijn. Ik kan het andere huurders ook zeker aanraden”, zegt Leonie tot slot. “Ik ben heel blij met de panelen, dit is echt de toekomst. Nu nog hopen dat de zon lekker gaat schijnen