Inspiratieavond voor invulling Rode Kruisgebouw in Tilburg

Het markante Rode Kruisgebouw aan de Besterdring in Tilburg krijgt een nieuwe bestemming. WonenBreburg gaat op de drie verdiepingen van het gebouw 18 sociale appartementen realiseren. We zoeken hier naar een geschikt woonconcept, voor zowel de nieuwe huurders als de buurtbewoners.

Hoe-wie-wat-waar-waarom?
Op maandagavond 16 mei 2022 stond het hoe-wat-waarom-wie centraal, tijdens een inspiratieavond voor de buurt. Op de begane grond van het gebouw, die bijna 400 m2 groot is, is veel mogelijk. Heel veel zelfs! Maar wat willen we als corporatie, als gemeente en als buurt dan precies in deze plint? Deze vraag legden we voor aan een 35-tal omwonenden en ondernemers. De avond werd geleid door Ralph Embrechts van MOM. Verder was een aantal medewerkers van de gemeente Tilburg, ContourdeTwern en Tussenheid013 aanwezig.

Biljartruimte? Sociale werkplaats?
De avond werd afgetrapt door Ralph. Hij vroeg aan zowel wethouder Esmah Lahlah als onze bestuurder Caroline Timmermans waarom WonenBreburg dit pand mag kopen, wat de voorwaarden zijn en welke gezamenlijke visie we hierop hebben. Vervolgens gaf collega en ontwikkelmanager Anneke Luijten een toelichting over het vastgoed. Daarna werd de groep opgesplitst om over de bestemming te brainstormen. Dat ging alle kanten uit, van o.a. biljartruimte, ontmoetingsplek voor jongeren, gezamenlijke buurtkeuken tot sociale werkplaats. We gaan nu aan de slag met het uitwerken van de idee├źn.

Wordt vervolgd!