“Mijn bar is de bezienswaardigheid van de buurt”

Deze winter is de wijk Groenewoud een attractie rijker. Met zijn zelfgebouwde buurtbar in de voortuin wil Jan Robbe (70) de buurt graag wat meer opvrolijken. Voor een kopje koffie, glaasje glühwein of warme chocolademelk of gezellig praatje zijn vrienden en buren altijd welkom. Jan: “De afgelopen periode heb ik met veel aandacht de bar in kerstsfeer gebracht, nu is het tijd om ervan te genieten.”

Vier jaar geleden verhuisde Jan, Tilburger in hart en nieren, naar deze fijne woning van WonenBreburg. Sindsdien zit hij graag met zijn vriendin Monique en vrienden in zijn voortuin. Ze luisteren muziek, drinken een biertje en lachen wat af. Alleen de bar ontbrak nog. Dat zette Jan deze zomer aan het denken. Een eigen bar bouwen, zou dat kunnen? Hij ging aan de slag en nog geen half jaar later is ‘Café het draaiorgeltje’ van Jan en Monique een feit.


Gezellige buurtbar
“Inmiddels kent iedereen me in de wijk”, vertelt Jan. “Het is een fijne buurt. Maar je moet er wel zelf wat van maken natuurlijk.” Dat is waarom Jan de bar heeft gebouwd. En helemaal zelf, vult hij trots aan. “Het is precies geworden zoals ik wilde. Vrienden en buren kunnen nu gezellig langskomen voor een kopje koffie of een biertje. Niet om te verkopen natuurlijk, dat mag niet zonder vergunning. Het is gewoon voor de gezelligheid.”

Groenewoud in kerstsferen
Nu in de decembermaand heeft Jan de bar extra feestelijk aangekleed. “De kerstversiering, ski’s, gekleurde lampjes en nepsneeuw maken het helemaal af. Ik krijg er veel positieve reacties over van buurtbewoners, iedereen die langskomt is enthousiast. Ja, deze bar is echt de bezienswaardigheid van de buurt!”