Nieuwe bewoners Dahliahof dolblij met gloednieuwe appartementen

Negen huurders kregen afgelopen donderdag 27 januari de sleutel van hun nieuwe appartement aan het Dahliahof. Zij zijn de eerste bewoners van het spiksplinternieuwe, duurzame appartementencomplex van WonenBreburg in hartje Tilburg. Het complex maakt onderdeel uit van de opkomende Tilburgse wijk Loven Besterd, in het verlengde van de Spoorzone. De 55-jarige Ethelyna Kwidama kreeg na het tekenen van het huurcontract als eerste haar sleutels overhandigd. “Wat is het mooi geworden! Ik ben heel blij met mijn nieuwe appartement.”

WonenBreburg kocht de negen appartementen van het project Tricotage aan de Dahliahof turnkey aan van vastgoedontwikkelaar W&L. Dat betekent dat de sociale huurwoningen geheel gebruiksklaar zijn opgeleverd. Het wooncomplex bestaat uit drie verdiepingen met in totaal negen tweekamerappartementen van 50 tot 55 m² groot.

Blije bewoners
Een voor een komen de huurders deze donderdag het appartementencomplex binnen. Met de ondertekende huurovereenkomst en nieuwe sleutels op zak kan het klussen en inrichten beginnen. Voor de 26-jarige student Jason Bierens is zijn nieuwe woning extra bijzonder, vertelt hij: “Exact op deze plek had mijn vader vroeger een autobedrijf, bijzonder hè? En in de looierij die hier heel vroeger stond? Daar werkte de oma van mijn vader. Supertof dus, dat ik hier nu zelf woon – ook nog eens op steenworp afstand van mijn oma en twee tantes.”

Voor de Poolse Magdalena Szymala (43 jaar) komt met dit appartement op een toplocatie een droom uit: “Ik sta al acht jaar ingeschreven en was in shock toen ik hoorde dat ik dit appartement kreeg. Vlak bij het centrum, dicht bij mijn werk en in de zomer op loopafstand van de Tilburgse kermis.” Met een knipoog: “Ik ben op dit moment de meest gelukkige Poolse vrouw van Nederland!”

Ook Ethelyna Kwidama (55 jaar) had nooit verwacht dat ze hier mocht gaan wonen. “Ik was verbaasd omdat ik als dertigste op de lijst stond. Ik ben echt heel blij met dit mooie, nieuwe appartement. Ideaal voor mij alleen. Het centrum is lekker dichtbij en met het uitzicht op het spoor heb ik altijd wat te zien.”

Mark Smolders (38 jaar) kijkt ook uit naar het wonen in zijn nieuwe appartement. “Dit is echt een upgrade voor mij. In mijn vorige woning had ik weleens last van geluidshinder ’s nachts. Ik denk dat deze wijk veel rustiger is. Het appartement zelf ziet er heel mooi en netjes uit. En ik ben heel tevreden met mijn mooie, grote balkon!”

Voor Kevin Hamers (25 jaar) wordt het juist zijn eerste eigen plekje; hij woonde bij zijn moeder en zocht iets voor zichzelf. “Dit appartement is ideaal voor mij, niet te groot en niet te klein, dus ik heb er gelijk op gereageerd. Dat dit nieuwbouw is, spreekt me heel erg aan. Zo kun je alles gelijk naar eigen wens maken. Fijn om nu op mezelf te kunnen wonen!”

Het wooncomplex aan de Dahliahof is duurzaam gebouwd en voldoet aan de BENG-eisen (bijna-energieneutraal gebouw). Ieder appartement heeft een eigen warmtepomp, is volledig gasvrij, goed geïsoleerd én voorzien van zonnepanelen. Iets dat de 47-jarige Rudolf van Arendonk aanspreekt: “Ik ben heel blij met dit mooie, nieuwe en schone appartement, dat ook nog eens heel erg duurzaam is. Het geeft een goed gevoel dat ik woon in een bijna energieneutraal gebouw.”