Succesvolle start groot onderhoud Jan Ligthartstraat/Mgr. Zwijsenstraat (Breda)

Afgelopen maanden vonden de laatste voorbereidingen voor het komend groot onderhoud project aan de woningen Jan Ligthartstraat en Mgr. Zwijsenstraat in Breda plaats. Dit deden we samen met aannemer BAM Wonen en natuurlijk de klankbordgroep en het  bewonersplatform WonenBreburg Breda. 

Bewoners willen energiebesparende maatregelen
Op de projectenpagina staat meer over energiebesparende maatregelen en de zonnepanelen, die we op het dak gaan leggen. We zijn erg blij om te zien en te horen dat de bewoners ook graag willen hebben dat WonenBreburg deze werkzaamheden uitvoert. Meer dan 94% van de bewoners ging direct akkoord met deze maatregelen. Goed voor de portemonnee van de huurder en ook voor het milieu!

Succesvolle kijkdagen
Vorige week vonden de kijkdagen plaats. De huurders konden in de modelwoning met hun eigen ogen zien wat we precies in de woningen en aan het woongebouw gaan doen. Meer dan 98% van de bewoners was aanwezig, uiteraard wel corona-proof. En wat waren de bewoners positief, erg leuk om te horen en te zien! Om de bewoners nog beter te kunnen voorlichten geven opzichter Jeffrey Schouw en woonconsulent Roger de Leeuwe ook nog via een filmpje een uitgebreide rondleiding.

En nu?
In de komende weken gaan de opzichter en uitvoerder bij alle bewoners op huisbezoek. Zij leggen de bewoners persoonlijk uit wat het groot onderhoud inhoudt en wat dat voor de bewoners betekent. Daarnaast beantwoorden wij graag de vragen van de bewoners en bekijken zij de technische staat van de woning. Na dit huisbezoek weet de bewoner precies wat er in zijn of haar woning gebeurt. De planning is dat de werkzaamheden in mei 2021 starten. Uiteraard krijgen de bewoners ongeveer 2 weken voordat we beginnen nog een huisbezoek van de aannemer. Hij bespreekt dan de detailplanning met de bewoner. De bewoner ontvangt dan ook nog een klusagenda. Hierin kan de bewoner per dag zien wie en wanneer en welke werkzaamheden in zijn of haar woning plaatsvindt.

Meer informatie over het project staat op de speciale projectenpagina.