Uitreiking eerste sleutel sociale huurappartementen Driesprong

Afronding nieuwe wijk voor WonenBreburg een feit

De zeventien duurzame nieuwbouwappartementen in Driesprong zijn opgeleverd. Woningcorporatie WonenBreburg heeft op donderdag 4 juni de sleutels uit aan de eerste huurders uitgereikt. Daarmee is de afronding van de nieuwe wijk 123Sprong voor de corporatie een feit. De nieuwbouw bij het groene Brabantpark bestaat uit vier woonlagen en bleek populair bij woningzoekenden in Breda; er waren maar liefst 2.000 geïnteresseerden voor de appartementen.

Caroline Timmermans, directeur-bestuurder WonenBreburg: “De animo voor deze duurzame én betaalbare huurwoningen in een groene omgeving is bijzonder groot. Dat laat zien hoe belangrijk het is dat wij blijven werken aan het verder uitbreiden van onze voorraad sociale huurwoningen. Ik hoop dat de zeventien nieuwe huurders een fijn thuis vinden in deze verborgen parel van Breda. Hiermee ronden we de herontwikkeling van deze wijk af; we zijn trots op de prachtige gemêleerde buurt waar ook de oorspronkelijke Molukse bewoners prettig wonen.”

Wethouder Daan Quaars: “Driesprong is echt mooi opgeknapt en een prachtig stukje Breda geworden. Mensen kunnen hier fantastisch wonen in het groen en je kinderen kunnen lekker buiten spelen. Dank je wel WonenBreburg!”

CO2-neutraal gebouw
De sociale huurwoningen die nu worden opgeleverd, zijn bedoeld voor een- of tweepersoonshuishoudens en hebben een huurprijs van circa 620 euro per maand. Dankzij duurzame maatregelen, zoals schil- en dakisolatie, zonnepanelen en slimme ventilatie, voldoet het nieuwe gebouw aan de duurzaamheidseisen voor een CO2-neutraal gebouw.

Afronding nieuwe wijk 123Sprong
Ondanks de coronacrisis is het deelplan binnen de oorspronkelijke planning voltooid door de Nederlandse Bouw Unie. De zeventien sociale huurappartementen zijn onderdeel van de realisatie van 267 huur- en koopwoningen in de voorheen Molukse wijk. De verouderde huizen en bedrijfspanden hebben plaats gemaakt voor nieuwbouw in een ruime, parkachtige omgeving rondom de Molukse kerk en buurthuis Toma. Het laatste deelplan bestaat uit de bouw van tien koopappartementen van Okko Project. Dan is de nieuwe wijk 123Sprong tussen de spoorlijn en Tilburgseweg een feit.