Eerste sleutel van acht nieuwbouwwoningen Westrik (Prinsenbeek) uitgereikt

Een nieuwe start in een prettige omgeving met fijne buren. Dat is in een notendop wat Sylvia Smulders voor ogen heeft als ze woensdagochtend de sleutels van haar nieuwbouwwoning in Westrik ontvangt. Ze verhuist binnenkort naar het buurtschap in Prinsenbeek.

WonenBreburg zorgt met de oplevering van acht sociale huurwoningen in Westrik opnieuw voor uitbreiding van het aanbod huurwoningen in Prinsenbeek. De nieuwbouwwijk sprong eruit voor Sylvia in haar zoektocht op Klik voor Wonen, vertelt ze met de sleutels van haar nieuwe huis in de hand.

Rustig en ruim
Samen met haar zoon en dochter van 9 en 12 jaar verruilt ze straks Breda voor Prinsenbeek, en daarmee de stad voor een dorp. “Ik heb een goed gevoel bij deze buurt. Een rustige, kinderrijke omgeving waar de kinderen op straat kunnen spelen. Het ligt bovendien redelijk dicht bij de school van de kinderen, zodat daarin niks hoeft te veranderen voor ze.”
Dat de wijk zo natuurlijk en ruim van opzet is, vindt Sylvia een groot pluspunt. Het drietal ziet straks de natuur zich voor hun deur ontwikkelen. Langs het spoor is een ecologische verbindingszone gecreëerd waar verschillende flora en fauna alle ruimte heeft.

Tussenwandje in slaapkamer
Niet alleen de buurt scoorde punten bij Sylvia, ook over de woning zelf is ze heel erg enthousiast. De eengezinswoning heeft twee slaapkamers en een ruime open zolder. “Ik heb wel even getwijfeld vanwege die twee slaapkamers”, geeft ze toe. “Maar die zijn zo groot, dat ik een tussenwandje in één ervan kan plaatsen. Dat doen we gelijk, dan hebben we als we verhuizen alle drie een eigen plek. Wel zo fijn.” In de schoolvakantie wil Sylvia in haar nieuwe huis wonen. “Een mooie tijd om met z’n drieën te wennen aan onze nieuwe omgeving”, besluit ze.