Start pilot Doorstromen


Woont u in één van onze huurwoningen in Tilburg, maar wilt u graag verhuizen? Naar een grotere of juist kleinere woning, naar een ander wijk of naar een woning met een tuin? Veel van onze huurders hebben een verhuiswens. Met de pilot ‘Doorstromen’ willen we meer mensen een woning bieden die bij hun woonwensen past.

Veel van onze huidige huurders wonen in een woning die niet meer aansluit op hun wensen of gezinssituatie. Deze huurders willen we laten verhuizen naar een meer passende woning. Zo groeit het woongeluk terwijl het woningaanbod voor nieuwe huurders hetzelfde blijft. Daarom starten we eind juni met een proef om deze ‘doorstroming’ te stimuleren.

Hoe werkt het?
Als een woning leeg komt, adverteren wij deze woning op Woning in Zicht. Bij deze advertentie staat een label Doorstroming vermeld. Mensen die een woning zoeken en ingeschreven staan, kunnen hierop reageren. Huurders die 5 jaar of langer een zelfstandige woning huren bij WonenBreburg, komen bovenaan de toewijzingslijst van deze woning te staan. De woning die zij achterlaten komt weer op Woning in Zicht.

Welke woningen doen mee?
Met de proef willen we ervaring op doen, dus in het begin doen nog niet alle woningen mee. Is de pilot een succes? Dan is het idee dat meerdere woningen van WonenBreburg worden ingezet voor doorstroming van onze huurders. Behalve woningen die we reserveren voor starters. woningen waarvoor we loten en volledig pakket thuiswoningen. Die zijn uitgezonderd voor doorstromers. Ook studenten die een studentenwoning achterlaten komen niet voor deze regeling in aanmerking

Kijk op www.woninginzicht.nl of en hoe u mee kunt doen als uw wilt verhuizen.