"Het balkon is mijn klein Ibiza"

Na haar scheiding zocht de Tilburgse Yvonne Flipse (60) een nieuwe woning voor haarzelf, haar zoon (19) en hond Bikkel (5). Ze vond een appartement in de Reeshof, in de wijk Heyhoef, precies waar ze zo graag wilde wonen. "Dat ik zo'n mooie woning zou vinden, had ik nooit verwacht. Ik ben er superblij mee."

Toch was het niet direct liefde op het eerste gezicht, blikt Yvonne terug. “De keuken en badkamer waren verouderd, de vloer vond ik niet mooi, de woonkamerdeur was gedateerd en zo waren er nog wel meer dingen. Maar de grootte van het appartement en de locatie vond ik geweldig. Ik besloot er dus gewoon voor te gaan. Alles waar ik niet blij mee was, heb ik aangepakt en ik heb het helemaal naar mijn smaak ingericht. Het is nu echt mijn paleisje.”

Fijne buren
Inmiddels woont Yvonne alweer twee jaar in haar appartement en ze is er nog altijd blij mee. “De locatie is echt fantastisch natuurlijk. Ik woon boven het winkelcentrum, en het Reeshofpark en Reeshofbos zijn letterlijk om de hoek. Fijn ook voor Bikkel. Maar wat ik misschien nog wel belangrijker vind: fijne buren. Ik heb goed contact met al mijn buren; iedereen is heel vriendelijk en behulpzaam. Ik voel me hier heel veilig.”

Klein Ibiza
Waar Yvonne toen ze hier kwam wonen ook veel energie in heeft gestoken: haar balkonnetje. “In mijn vorige huis had ik een tuin, nu alleen een balkon. Het is klein, maar groot genoeg voor ons drieën. Ik heb het gezellig ingericht met veel groen, kleur en lampjes. Je kan er heerlijk beschut zitten. Ja, het balkon is echt mijn klein Ibiza.”