"Ik vond nieuwe jeu de boule-maatjes"

Ouderen en alleenstaanden die graag zelfstandig willen blijven wonen, missen vaak aanspraak en gezelligheid. Voor bewoners van verschillende WonenBreburg-flats in Tilburg is dat (bijna) verleden tijd. Zij gebruiken SocialApp: een simpele, veilige en toegankelijke app die buren samenbrengt. App-gebruiker Mieke Brouwer (77): “Als buren kun je elkaar eenvoudig helpen”.

SocialApp helpt ouderen en alleenstaanden elkaar te ontmoeten en te helpen, op een laagdrempelige manier en in de eigen vertrouwde omgeving. De app wordt onder andere in de Dongestaete, de Heyhoefpromenade en in de Salesianenflat gebruikt.

Samen jeu-de-boulen
De 77-jarige Mieke gebruikt de SocialApp regelmatig. Ze plaatst geregeld een vraag of oproepje, vertelt ze. Bijvoorbeeld toen ze nieuwe jeu de boules-maatjes zocht. “Al 16 jaar speel ik met een grote groep jeu de boules hier voor de flat. Maar de laatste jaren viel de groep uit elkaar en ik merkte dat het steeds lastiger werd om mensen bij elkaar te krijgen. Ik plaatste een oproep in de SocialApp en met succes: inmiddels spelen we iedere dinsdagavond weer met een gezellig clubje. Daar ben ik heel blij om!”

Mini-bieb
Een ander voorbeeld: het lijkt Mieke leuk om een mini-bieb in de flat te beginnen. Daarvoor heeft ze onlangs nog een oproepje geplaatst. Voor dit soort initiatieven is SocialApp ideaal, legt Mieke uit, maar ook bij concrete hulpvragen. “Als iemand hulp kan gebruiken bij klusjes of boodschappen, dan zet je dat in de app. Buren kunnen elkaar op die manier helpen. En de app is heel eenvoudig in gebruik. Ik kan het iedereen zeker aanraden.”

Ook SocialApp gebruiken?
Interesse om de app in uw buurt te gebruiken? De gemeente Tilburg steunt dit initiatief en vergoedt nog op enkele plekken de opstartkosten. Vraag naar de mogelijkheden via social-apps@outlook.com. Of kijk op: socialapp-blog.azurewebsites.net.