Minder overlastmeldingen en betere onderlinge communicatie door studentenbewonerscommissie in Tilburg

In de flats aan de Professor Verbernelaan in Tilburg wonen ongeveer 400 studerende bewoners. Dat zijn gemiddeld 17 studenten per etage. Tijdens de tweede lockdown nam de overlast van de studentenflats toe, met veel overlastmeldingen tot gevolg. Maar sinds kort is er een studentenbewonerscommissie. Met de komst van deze commissie zijn er minder meldingen én er is betere communicatie onderling.

Geluidsoverlast is een veelbesproken onderwerp bij geclusterde studentenpanden. Toen er ruim dertig overlastklachten in dertig dagen binnenkwamen over de flats aan de Professor Verbernelaan, was de maat vol voor wijkbewoners, wijkpartners en WonenBreburg. Met een feestverbod tot gevolg. Dit verbod was een geschikte aanleiding om eens goed met elkaar in gesprek te gaan over het verbeteren van de leefbaarheid, voor zowel de bewoners als omwonenden.

Veel overlast
Sanne Zupancic (22) en Job Smeets (24) studeren allebei in Tilburg. Sanne studeert rechten en Job New Media Design. Ze wonen beiden ongeveer vier jaar aan de Professor Verbernelaan, allebei in een andere flat. “Tijdens je studententijd wil je het studentenleven ontdekken en gezellig met leeftijdsgenoten naar de kroeg. Dat kon door corona natuurlijk niet, dus er waren meer feestjes thuis. Maar als elke verdieping regelmatig een feestje geeft, kan ik me voorstellen dat er veel overlast is”, vertelt Sanne. “We hadden weinig contact met WonenBreburg en andere buurtbewoners. Ook vanuit ons, studenten, was er behoefte aan betere communicatie. Zo hebben we net een grote verbouwing achter de rug. Dat had veel impact, want we hadden tijdelijk geen badkamer, keuken en woonkamer.” Job vult aan: “Er was ook een periode met veel fietsendiefstal en inbraken. Daarom zochten we de samenwerking op met WonenBreburg. We wilden graag ons steentje bijdragen.”

Studentenbewonerscommissie
Samen met vier andere studenten zijn Sanne en Job lid van de studentenbewonerscommissie. De commissie praat namens de huurders over praktische zaken. Bijvoorbeeld (groot) onderhoud, schoonmaak en beveiliging. Sanne: “We zetten ons in voor de belangen van alle bewoners en zorgen ervoor dat we de lijnen kort houden onderling. We komen één keer per twee weken samen voor een vergadering. Daar sluit WonenBreburg ook bij aan. We verzamelen alle input van de bewoners en bespreken het tijdens de vergadering”, legt Sanne uit.

Betere leefbaarheid in de wijk
Eerder werd de politie gebeld bij te veel geluidsoverlast, maar als de muziek nu te hard staat, is daar alleen maar een appje voor nodig in de buurtapp. In deze app zitten verschillende mensen uit de buurt, die op deze manier sneller met elkaar in contact komen. Daarnaast was de commissie betrokken bij het regelen van containers voor groot afval. Sanne: “Sommige mensen nemen niet het initiatief om naar de milieustraat te gaan, maar zetten hun bank op straat. We konden het flatbudget inzetten voor grote containers. Dat draagt ook weer bij aan de leefbaarheid in de wijk en aan een mooier straatbeeld.” Sanne en Job zijn blij met de verbeteringen. Zelf willen ze ook de reputatie van studenten verbeteren. “We worden vaak gezien als ‘de studenten’, maar hier wonen ook genoeg serieuze, volwassen studenten. Met deze commissie laten we zien dat wij de leefbaarheid in de wijk heel serieus nemen. En voor WonenBreburg is het fijn dat zij een duidelijk aanspreekpunt hebben”, legt Job uit.

Toekomstmuziek
De afgelopen maanden stonden vooral in het teken van de verbouwing, maar de commissie heeft genoeg ideeën voor de toekomst. Het eerste contact is er, en dat is voor veel partijen al een grote vooruitgang. Mindy de Vree, studentconsulent bij WonenBreburg, vertelt trots: “Niet alleen de overlastmeldingen zijn verminderd, ook de onderlinge communicatie is enorm verbeterd. We zien dat dit zijn vruchten afwerpt en de bewoners ervaren dit ook zo.”