WonenBreburg laat (nieuwe) rookmelders in uw woning plaatsen (update!)

Belangrijk: De verzending van de brieven heeft vertraging opgelopen. U leest daarover hieronder meer.

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht dat uw woning is voorzien van rookmelders. Rookmelders zijn heel belangrijk voor uw eigen veiligheid. WonenBreburg heeft het bedrijf Hinfelaar ingeschakeld om uw woning van (nieuwe) rookmelders te voorzien. U ontvangt hierover een brief.

Wanneer kunt u de brief verwachten?
Mogelijk heeft u van ons eerder een e-mail ontvangen waarin stond dat u een brief van Hinfelaar zou ontvangen in de week van 2 mei of 9 mei. Daarna lieten we u weten dat de brieven waren vertraagd en u in de week van 16 of 23 mei de brief kon verwachten. Dat blijkt nu niet juist, waarvoor onze excuses. We begrijpen dat dit verwarrend kan zijn.

Het is namelijk zo dat u 2 รก 2,5 week voordat Hinfelaar bij u langskomt, de brief ontvangt. Dat kan dus verschillen per postcodegebied. Wacht dus rustig de brief af.

Wat staat er in de brief?
In de brief staan een datum en tijdsblok waarop de medewerkers van Hinfelaar bij u langskomen in mei, juni of juli. Het is belangrijk dat u op dat moment thuis bent zodat de medewerkers binnen kunnen. Het ophangen of vervangen van rookmelders zal naar verwachting maximaal 10 minuten duren. In de brief staat ook dat wanneer u niet kunt op de aangegeven datum en tijdstip, u het zo snel mogelijk moet doorgeven aan Hinfelaar. Dan kan er een andere afspraak worden gepland. Weet u al dat u niet thuis kunt zijn? Wacht dan even de brief af. Daarin staan een telefoonnummer en een mailadres waar u contact mee kunt opnemen. U ontvangt daarna een brief met een nieuwe datum en tijdsblok.

Waar komen we langs en waar niet?
Ook als u al rookmelders heeft hangen en deze mogelijk te oud zijn, hangen we nieuwe op. Alleen bij woningen waarvan we zeker weten dat er recente rookmelders hangen, bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen en waar groot onderhoud is gedaan in de laatste 10 jaar, komen we niet langs. In de maanden mei tot en met juli zullen we met het plaatsen van rookmelders bezig zijn.