Paleisje van Janneke en Sjef: "We zijn hier weer gelukkig samen"

Na een huwelijk van 34 jaar gaan Janneke (64) en Sjef (68) in 2015 uit elkaar. Vier jaar later, nadat ze allebei ernstig ziek zijn geweest, vinden ze elkaar tegen alle verwachtingen in weer terug. Sjef vraagt Janneke opnieuw ten huwelijk en trekt in bij haar in haar woning in Groenewoud. “We zijn hier weer gelukkig samen.”

Ruim vijf jaar geleden werd er bij Sjef endeldarmkanker geconstateerd. Janneke, die toen nog altijd een goede relatie met haar ex-partner had, ging mee naar dokters afspraken, bezocht hem in het ziekenhuis en was een grote steun voor hem. Janneke: “Niet lang daarna werd er bij mij een ontsteking aan de darmen ontdekt. Toen werd ík geopereerd en waren de rollen ineens omgedraaid: Sjef zat nu aan míjn ziekenhuisbed.”

Terug naar Tilburg

Anneke woonde inmiddels in Tilburg. Voor hun scheiding woonden ze in Berkel-Enschot, waar ze 26 jaar lang hun eigen zaak in woninginterieur hadden. Maar daarvóór woonden ze ook in Tilburg, vertelt Janneke. “Ik was heel blij toen ik deze woning in Tilburg vond, het was fijn om weer terug te zijn. En al helemaal toen Sjef weer bij me introk.”

Metamorfose

Aan de woning wilden ze nog wel het een en ander veranderen. Toen ze twee jaar geleden hun zaak verkochten, die ze ook na hun scheiding samen waren blijven runnen, hadden ze ineens tijd over. Sjef: “Toen besloten we: nu gaan we het hier in huis goed aanpakken. Inmiddels hebben we een nieuwe keuken, een nieuwe vloer en een grote serre.” Veel deden ze zelf. Ook de tuin ging helemaal op de schop.

Paleisje

En nu is het echt hun ‘paleisje’, vertelt Janneke trots. “We zitten vaak in de tuin, het is er zo heerlijk rustig. Ook in de serre zitten we graag. Lego is een echte hobby van ons. Van onze kinderen en kleinkinderen trouwens ook, die spelen er net zo graag mee.” Ze moet lachen. “Nee, het is fijn wonen hier. De ligging is ook ideaal: vlakbij de stad en je bent zo op de snelweg. We gaan hier nooit meer weg!”