We gaan digitaal op pauze

Vanaf 2 tot en met 25 oktober is MijnWonenBreburg op de site gesloten. Bellen en langskomen op afspraak kan altijd. Behalve op maandag 23 oktober. Dan zijn we dicht.

We gaan ons computersystem vernieuwen en verbeteren. Dat moet, zodat we je in de toekomst daarmee weer (beter) van dienst zijn. Voordat we het helemaal kunnen vernieuwen en de gegevens uit het oude systeem kunnen overzetten, moeten we daarom onze dienstverlening voor een deel op pauze zetten. Alleen op deze manier kunnen we zorgen dat alles dadelijk weer goed werkt en klopt.

Wat betekent het voor jou?

  • Van 2 tot en met 25 oktober is je persoonlijke MijnWonenBreburg-omgeving op de website dicht, je kunt dan niet je zaken via de website regelen of je gegevens inzien.
  • Je kunt ons altijd bellen, ook voor reparaties. Via onze klantenlijn: 088-496 0000. Behalve op maandag 23 oktober, dan zijn we gesloten.
  • Van 2 oktober tot en met 23 oktober repareren we alleen spoed en urgente reparatieverzoeken, naast de reparaties die al ingepland zijn. Bij spoed en urgent kun je denken aan: water-/gaslekkages of een CV die niet werkt. Je vindt hier de hele lijst van urgente en spoed reparaties. 
  • Alle andere reparatieverzoeken schrijven we op en daarvoor bellen we je vanaf 23 oktober terug om dan meteen die reparatie(s) in te plannen.
  • Maandag 23 oktober is onze woonwinkel dicht aan de Schorsmolenstraat 48 in Breda en Joannes van Oisterwijkstraat 35 in Tilburg. Je kunt ons deze dag ook niet bellen. Onze medewerkers zijn dan met een inhaalslag bezig na het overzetten van het nieuwe computersysteem en leren ermee te werken.
  • Vanaf dinsdag 24 oktober ben je weer welkom in de woonwinkel.
  • Vanaf 26 oktober kun je ook weer alles in MijnWonenBreburg regelen.

Heb je het rekeningnummer nodig om de huur over te maken? Het rekeningnummer van de huurrekening is NL37BNGH0285007416. Naar dit rekeningnummer kun je de maandelijkse huur overmaken. Vermeld daarbij je klantnummer of adres.